Ronde 2 van het PK

      Geen reacties op Ronde 2 van het PK

Maandag 23 mei 2022 vond alweer de tweede ronde van het PK van de Leidsche Schaakbond plaats. Ik durf wel te zeggen dat de organisatie na één ronde wennen intussen een flink stuk ervarener is geworden. Om te beginnen heeft Jan van Amsterdam álle partijen uit ronde 1 van zowel groep A als groep B toegankelijk gemaakt voor iedere schaakliefhebber. De partijen zijn allemaal netjes ingevoerd en naspeelbaar op de website van Philidor. Jan kreeg terecht een applaus van alle spelers, want dit is geen kleine klus, maar wél een heel dankbare. Ook de indeling is nu zonder enige slag of stoot gelukt. De indeling van ronde twee was al ruim vóór de 2de speelronde bekend. Spelers konden zich eventueel voorbereiden! Net zoals destijds op het LCT, hing de indeling keurig op de muur geplakt. Wedstrijdleider Paul Oudshoorn was er ook klaar voor, maar hoefde geen één keer in te grijpen: het lijkt een signaal te zijn dat het er sportief aan toe gaat tijdens het PK! Ik zelf moet steeds blijven denken dat PK staat voor “Persoonlijk Kampioenschap” en niet voor “Paardenkracht”, hoewel op het schaakbord “paardenkracht” óók van toepassing zou zijn. Ook een dankwoord aan alle andere helpers bij het inrichten van de speelzaal en het bemannen van de bar.

Toen eenmaal alle spelers zaten, werden deze avond twee prijsjes uitgedeeld. Twee partijen waarin frisse, efficiënte, doeltreffende, maar vooral ook jeugdige en aanvallende intenties waren te zien werden beloond met een geldprijsje. De gelukkigen waren Jonathan Vijver en Abisan Pancharajah. Onder applaus kamen de twee heren van hun tafel om de enveloppe in ontvangst te nemen bij ondergetekende. Het toeval wilde dat zij na hun partij in ronde 1 nu gekoppeld waren tegen elkaar in ronde 2.

Na twee rondes kunnen we zien dat in de A-groep nog maar 4 spelers zijn met een 100%-score. De indeling laat zien dat deze vier spelers (3 IM’s en de sterke Alexander Polak) nu onderling tegen elkaar moeten in ronde 3. Dat wordt vast en zeker vuurwerk!

In groep B zijn er nog 8 spelers met een 100%-score. Opvallend is dat temidden van deze 8 zich onze good old Roel in ’t Veld bevindt. Zou hij aan zijn tweede jeugd zijn begonnen? Succes Roel! Verder 4 LSG-spelers in de top 8, 2 Philidor-spelers, 1 clubloze en natuurlijk Niek van der Maat van Oegstgeest. De laatste heeft de hoogste Elo achter zijn naam staan, maar met al die jeugdspelers weet je het maar nooit! Op naar de derde ronde zou Philip Freriks zeggen in “de slimste mens”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *