Vanwege de corona-maatregelen vinden de schaakactiviteiten van Philidor helaas alleen maar online plaats. Onze wekelijkse maandagse clubavonden in het denksportcentrum in Leiden kunnen nu niet plaats vinden.

Philidor heeft zowel op www.chess.com en op www.lichess.org een eigen club-pagina, die in principe alleen voor leden toegankelijk zijn. Trouwe belangstellenden kunnen ook toegelaten worden. De clubs zijn te vinden op de bovengenoemde websites, of informeer bij secretaris@philidor.nl.

  • Elke maandag om 20:00 uur is er een online clubavond toernooi op Lichess.org. Veelal een Zwitsers toernooi, 5 ronden, met een speeltempo van 10min+5s. Een enkele keer zijn er speciale toernooien.
  • Elke donderdag om 20:00 uur neemt een team van Philidor op Lichess.org deel aan de nationale “team-battles”, de GC XXL Teamcompetitie. Het zijn “blitz” partijen. Alle leden kunnen daar aan mee doen.
  • Elke zondag om 20:00 uur neemt een team van Philidor op Lichess.org deel aan de nationale GC zondag teamcompetitie. Daarin speelt Philidor in de hoogste groep. Het zijn “blitz” partijen, 3min+2s.. Alle leden kunnen daar aan mee doen.
  • Eenmaal tot tweemaal per maand organiseert Philidor op een woensdag om 20:15 uur een online trainingsavond voor de leden. Die vinden plaats met behulp van Zoom en Chessbase. In principe worden daar interessante partijen besproken.
  • Ook neemt Philidor op chess.com deel aan de KNSB online bekercompetitie. Deze vindt slechts eens per twee maanden plaats.