L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Wat is Philidor?

Philidor is al 100 jaar een ambitieuze én een gezellige schaakclub voor jong en oud, zowel voor de op competitie als de op recreatie gerichte schaakspeler van elk niveau. 

Elke maandagavond spelen we een onderlinge competitie waar u in principe tegen iemand van gelijk niveau speelt. Na afloop analyseren spelers hun partij, spelen nog een partijtje, coachen de sterkere de zwakkere spelers of lossen schaak- en andere wereldproblemen op aan de gezellige bar. Daarnaast organiseren we elk jaar een groot aantal speciale schaakactiviteiten. 

We spelen met 5 teams in de externe competitie van de regionale Leidse Schaakbond; dat betekent elke maand een teamwedstrijd tegen een andere club op een door-de-weekse avond. 

We spelen met 3 teams in de landelijke competitie van de KNSB; dat betekent elke maand een teamwedstrijd op zaterdagmiddag.

Een foto van het hoogste team van Philidor uit 2015

Een foto van het hoogste team van Philidor uit 2015

Philidor ondersteunt actief de jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken (www.opeigenwieken.nl). Vanaf de (jonge) tienerleeftijd kunnen zij dan doorstromen naar Philidor.

Elke maandag, 19:45 uur
Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4

Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee.

Informatie:
Jetze Heun, Secretaris Bestuur
secretaris@philidor.nl
06-20093864

Laatste uitslagen

De zwarte pion A – Philidor A 2,5-5,5

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees