Wat is Philidor?

Philidor is al 100 jaar een ambitieuze én een gezellige schaakclub voor jong en oud, zowel voor de op competitie als de op recreatie gerichte schaakspeler van elk niveau. 

Elke maandagavond spelen we een onderlinge competitie waar u in principe tegen iemand van gelijk niveau speelt. Na afloop analyseren spelers hun partij, spelen nog een partijtje, coachen de sterkere de zwakkere spelers of lossen schaak- en andere wereldproblemen op aan de gezellige bar. Daarnaast organiseren we elk jaar een groot aantal speciale schaakactiviteiten. 

We spelen met 5 teams in de externe competitie van de regionale Leidse Schaakbond; dat betekent elke maand een teamwedstrijd tegen een andere club op een door-de-weekse avond. 

We spelen met 4 teams in de landelijke competitie van de KNSB; dat betekent elke maand een teamwedstrijd op zaterdagmiddag.

Een foto van het hoogste team van Philidor uit 2015

Een foto van het hoogste team uit 2015

Philidor ondersteunt actief de jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken (www.opeigenwieken.nl). Vanaf de (jonge) tienerleeftijd kunnen zij dan doorstromen naar Philidor.

Elke maandag, 19:45 uur
Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4

Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee.

Informatie:
Jetze Heun, Secretaris Bestuur
secretaris@philidor.nl
06-20093864