Gemiste kansen: oplossingen

      2 reacties op Gemiste kansen: oplossingen

Dit gaat niet over tips hoe je op het schaakbord geen enkele kans meer mist. Daarvoor moet je gewoon op je op je handen zitten, altijd een zet dieper kijken, schaak geven/slaan/dreigen, out-of-the-box denken, etc. Zo heb ik heel wat adviezen en schema’s voorbij zien komen. In mijn geval hielp het allemaal niet veel. Nee, dit zijn de oplossingen van fragmenten uit het PK. Allemaal situaties waarin ook een kans werd gemist. Misschien dat deze voorbeelden het oog voor tactiek wat aanscherpen zo voor de start van de competitie. Gewoon oefenen is misschien nog wel het beste advies hiervoor.


https://www.philidor.nl/pgn/gemist.pgn

2 gedachten over “Gemiste kansen: oplossingen

  1. Peter

    Leuk idee, mooie fragmenten! Een kleine aanvulling voor de schaakhistorici: bij nr. 14 stond de zwarte Dame in werkelijkheid op h4 en de Loper op h3. Maar ik geef toe: dan is de opgave minder leuk.

  2. Willem

    Bij het invoeren van de partij is waarschijnlijk een dame naar h3 gezet waar dat de loper had moeten zijn. Ik zag wel meer opmerkelijke zetten in de ingevoerde partij, zoals een dame die zetten lang in staat. Dat zal ook vast niet zo op het bord zijn gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *