Jan van Amsterdam deelt in bij het PK van de Leidse Schaakbond.

Veel jeugdspelers op PK 2023

      2 reacties op Veel jeugdspelers op PK 2023

Afgelopen maandag 15 mei is het toernooi om het Persoonlijk Kampioenschap van de Leidsche Schaakbond weer van start gegaan. Dit toernooi, dat jarenlang door LSG werd georganiseerd is nu terechtgekomen bij LSC Philidor. Vorig jaar kon Philidor de eerste ervaringen opdoen om dit toernooi goed te organiseren. Met alles wat we vorig jaar geleerd hebben, gaan we het dit jaar met nog veel meer plezier en enthousiasme voortzetten.

Zo is daar Jan van Amsterdam (op de foto zittend achter de laptop, red.), die nu al even in het zonnetje gezet mag worden! Allereerst de logistiek rond het opgeven van de deelnemers, de telefoontjes, het registreren van wie in welke ronde een bye heeft. Dan op de eerste avond die altijd spannend is: komt iedereen opdagen? Kan de voorlopige indeling in de prullenbak? Melden zich nog mensen aan bij de zaal? Komen er mensen niet opdagen? Ik kan u zeggen: om 20.15 uur zat iedereen achter het bord, nadat er een nieuwe indeling was gegeneerd. En heeft u gezien dat Jan weer alle partijen uit groep A en B heeft ingevoerd?

Uiteindelijk spelen er in groep A 16 schakers, waarvan er afgelopen maandag 12 achter het bord zaten. Jonathan Vijver was helaas de ongelukkige met een geforceerde bye. Maar, Jonathan, we zullen je in de gaten moeten houden. Volgens mij heb je er ontzettend veel zin in. Ik hoop op een goed toernooi voor je! We zijn gewaarschuwd. In groep B speelden 44 schakers. Acht spelers hadden een bye de eerste ronde. Een kleine rekensom laat zien dat er dus 68 spelers met het toernooi meedoen. Een mooi aantal! Opvallend is ook het grote aantal jeugdspelers dat meedoet. De jonge generatie gaat ervaring opdoen en voor je het weet pakken ze kopposities!

Er werd de eerste avond flink gevochten! Van de 28 partijen vielen er 26 beslissingen. Slechts twee partijen eindigden in remise. Bij naspelen was ook nog eens te zien dat het bepaald geen salonremises waren. Wedstrijdleider Paul Oudshoorn was een tevreden man!

Aanstaande maandag volgt ronde 2. Vóór de start van die ronde volgt traditioneel de bekendmaking van de prijswinnaar. Vorig jaar waren na ronde 1 er twee prijswinnaars. Wie weet ben jij het wel. We houden het spannend. Tot maandag!

2 gedachten over “Veel jeugdspelers op PK 2023

  1. Tim

    Ik ben het er mee eens: Ronde 1 was een groot succes! Ik vraag me wel af: Wordt de indeling die op zondag online komt vanaf ronde 2 wel gevolgd? Ik snap het als een van de spelers niet aanwezig kan zijn, maar dat was voor ronde 1 niet altijd het geval. Een voorbeeld: In de indeling op zondag stond Jan van der Knaap ingedeeld tegen Raymond Timmermans. Hoewel ze er allebei waren, zijn ze uiteindelijk niet tegen elkaar ingedeeld.

  2. Anoniem

    Beste Tim, de indeling van a.s. zondag is definitief. Dit geldt voor de overige 6 ronde(n). De 1e ronde is altijd voorlopig omdat je niet weet wie wel of niet meedoet aan dit toernooi. Er zijn spelers die zich op hebben gegeven maar zonder bericht niet op komen dagen. Als ik de voorlopige indeling van ronde 1 zou hebben aangehouden zou dit betekenen dat er 8 spelers iedere speelavond tegen een lege stoel aan staan te kijken. Vandaar dat de 1e indeling altijd voorlopig is en in de praktijk altijd aangepast dient te worden. Groet, Jan van Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *