Jeffrey van Vliet wint het Philidor Open toernooi in 2023.

Philidor Open 2023

Het artikel in het Leidsch Dagblad vertelt eigenlijk al veel over het toernooi, dat op zaterdag 13 mei werd gespeeld. Ook de uitslagen zijn op de site al te vinden. Veel hoef ik er dus niet meer aan toe te voegen. Toch wil ik er graag nog een aantal aantekeningen aan toe voegen, waarbij vooral een paar woorden van dank.

In de eerste plaats aan Jetze en Fenno, die echt veel meer hebben gedaan dan ik.
Het is natuurlijk geen kleinigheid om in korte tijd voor de aanvang op basis van 80 inschrijvingen met extreem uiteenlopende ratings (300-2387) de indelingen in twee groepen met late aan- en afmeldingen tijdig vast te stellen. Of om voor 80 personen twee heerlijke soepen klaar te maken! Dat eerste zou mij niet lukken en bij het tweede zou het snert worden.

Gelukkig hadden we veel hulp bij het opstellen van de tafels en de spellen, waarvoor veel dank en ook de assistentie van Henk bij de inschrijvingen was meer dan welkom.

Ook dank aan Guido en Jan voor hun speech vooraf. Jan kon daarna rustig gaan schaken want arbitraal ingrijpen is niet nodig geweest.

Bedankt Interimage, het bedrijf in Woerden dat deze keer royaal uitpakte met het prijzenpakket. Voor iedereen een prijs is voor een toernooi uniek te noemen. Het is overigens altijd wonderbaarlijk hoe de deelnemers hun keuze bepalen. De duurste voorwerpen zoals badhanddoeken of reistassen worden opzij gezet voor een pennetje of een lampje van een euro. Verrassend: er was een Willem II fan en zelfs de maat van de trui was prima, zodat ook dit object goed terecht kwam.

De beker kwam evenals vorig jaar de handen van Jeffrey van Vliet, die met 6 uit 7 bijna oppermachtig was. In groep B (rating tot 1700) haalde Sjoerd de Witte met 6½ punt de hoogste score. In elke groep waren er geldprijzen voor de bovenste drie, in groep A gedeeld 3-4, en in groep B gedeeld 3-5. De rating prijzen gingen naar: Manfred Kindt (tot 2000 in A), Tibor Gras (tot 1600 in B) en Dhruv Kumar (tot 1400 in B). De jeugdprijzen waren voor Dhruv Kumar/Sam Moeri en Imanol Loreato. Alle uitslagen zijn hier te vinden op.

Tenslotte dank aan de deelnemers voor de goede sfeer en het sportieve gedrag waardoor het weer een geanimeerd gebeuren was en we met vertrouwen naar de (volgens mij) 13e aflevering kunnen uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *