Prijsjes voorafgaand aan ronde 3 en 4

Maandag 30 mei was het weer genieten tijdens de derde ronde van het PK. Iedereen had er zin in. In ronde drie kwamen onvermijdelijk in groep A de top 4 spelers elkaar tegen. Spannende wedstrijden. Ontmoetingen tussen Van der Werf en Pijpers en tussen Van Haastert en Polak. Het leverde respectievelijk een interessante remise op en een winst voor Edwin van Haastert, die daarmee als enige nog de volledige score van drie punten heeft. In groep B zijn er nog 4 spelers met de volle drie punten, die elkaar ook gaan ontmoeten in ronde 4.

Voordat ronde 3 van start ging was er natuurlijk weer een prijsje uit te delen. Dit keer aan de Benjamin van dit toernooi, Lev Rudman. Wat had hij namelijk een pech gehad in ronde 2. In een straal gewonnen stelling was Lev waarschijnlijk al met zijn gedachten bij de volle winst. Hebben we niet allemaal een keer in ons schaakleven hetzelfde meegemaakt? Het volle punt in gedachten al tellen, maar dan even onvoorzichtig zijn en met een paar vorken of röntgenaanvallen alles verpesten? Dat laatste overkwam Lev. Nu wil het geval dat Lev nog heel weinig Nederlands spreekt en net zo weinig Engels. Ondergetekende heeft toen maar fonetisch via google-translate een paar zinnetjes Oekraïens voorgelezen. Het leek erop dat Lev het begreep, maar zeker weten doe ik het niet…

Ronde 4 gaat hoe dan ook een prijs naar een partij van volwassenen. De jeugd heeft al drie prijsjes binnen. Aangekondigd was dat de categorie nog niet vaststaat: de partij met de grootste blunder? De partij die het eerste was afgelopen? De langste partij? De partij met het grootste aantal wisseling van gewonnen dan wel verloren stelling? Wie zal het zeggen. De ontknoping komt aan het begin van ronde 4. Tot maandag 13 juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *