Philidor 5 laat zijn tanden zien

Door Victor van der Kloet

Philidor 5 heeft in de 4de ronde van de 3de klasse A flink zijn tanden laten zien tegen Leiderdorp 3.
Het begin was moeizaam. Warmenhoven beging in een krachtig opgezette Franse verdediging een blunder en moest opgeven. Daarna kwam Van de Wijngaard niet verder dan remise en stonden er op de andere borden nog taaie stellingen.
Ed Pot wist echter met toren, loper en twee vrijpionnen tegen twee torens een prachtige winststelling te creëren. Om mat op de h-lijn te voorkomen moest zijn tegenstander de kwaliteit teruggeven en daarna kon hij nog wel met zijn overgebleven toren achter de witte linies komen, maar dat mocht hem weinig baten. En zo was de stand na drie partijen in evenwicht. Van den Bosch en Van der Kloet wisten vervolgens hun tegenstanders een paar flinke mokerslagen toe te dienen en een riante 3½ – 1½ op het scorebord te brengen.
Van den Berg had in een remisestelling met een klein plusje de tijd aan zijn zijde. Toen hij dit wilde uitbuiten werd hij echter door teamgenoot Van den Bosch tot de nodige sportiviteit opgeroepen. Na een kortstondig verschijnsel van directe teamdemocratie werd vervolgens besloten om de voorgestelde remise te accepteren.
Een mooie 4-2 eindstand dus, waarmee het 5de zich van zijn goede kant heeft laten zien en op weg lijkt te zijn naar een tweede plek, die recht geeft op promotie, of misschien wel meer …

Geef een reactie