Philidor 5 gaat kopje onder

      Geen reacties op Philidor 5 gaat kopje onder

Voorschoten 4 – Philidor 5 6,5-1,5! (gespeeld op donderdag 24 november 2016)
Door Jetze Heun

Konden we Ed Pot maar klonen. En René van der Berg. Vier Potten en vier Bergen hadden ons respectievelijk 4+2=6 punten opgeleverd! Zo simpel is het. Die meneer Elo was trouwens niet zo simpel: V4 was gemiddeld 165 Elo-punten, ja 165, per bord sterker en dat heeft blijkbaar een goed voorspellende waarde. Prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, dus we blijven deze wedstrijden op het bord en niet op papier afwikkelen: Sassenheim wacht een warme ontvangst op 12 december.

Uw scribent was zo druk met zijn partij (en als laatste zijn koning neer moest leggen in een moeilijke stelling met de tijdnood als vijand), dat hij eigenlijk alleen maar een warrige indruk heeft van wat er gebeurde. Misschien geeft dat ook wel de toestand op de borden het beste weer? Na afloop waren we weinig spraakzaam en Pot en Berg waren alweer aan het oefenen; ideale rolmodellen! Zelf leerde ik veel van mijn partij, ook over mezelf. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Voor de statistiek een snelle inventarisatie in bordvolgorde: Van de Berg (0,5), De Ruijter (0), In ’t Veld (0), Pot (1), Warmenhoven (0), Heun (0), Moeri (0), Postma (0).

Geef een reactie