Philidor weerstaat opkomende jeugd

      Geen reacties op Philidor weerstaat opkomende jeugd

Woensdagavond 16 november werd voor het eerst sinds 2011 (zie : Jeugdige onbezonnenheid legt het af tegen levenservaring ) weer eens een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Philidor en Op Eigen Wieken. Of beter gezegd: Een combinatie van jeugdspelers van Op Eigen Wieken en Leiderdorp. „Waarom woensdagavond, Op Eigen Wieken speelt toch altijd op dinsdag?”, hoor ik u nu denken.

Uit maar toch ook een beetje thuis. Beide Philidor spelers op de voorgrond remiseerden.

Uit maar toch ook een beetje thuis. Beide Philidor spelers op de voorgrond remiseerden.

Welnu, voor de spelertjes van Op Eigen Wieken en Leiderdorp die te goed spelen voor hun leeftijd wordt op woensdagavond altijd een aparte avond met leuke activiteiten georganiseerd. Onze club werd daarom benaderd om de traditie van een jaarlijkse wedstrijd tussen beide verenigingen nieuw leven in te blazen. Natuurlijk gingen wij daar graag op in. We werden daarom woensdagavond om 19.00 uur hartelijk welkom geheten door deze nieuwe golf van jeugdig talent in de Leidse regio.

Het speeltempo van 50 minuten voor de hele partij plus 10 seconden per zet bracht vreemd genoeg geen van onze spelers in moeilijkheden. Of het moet Erwin geweest zijn, maar van hem weten we inmiddels al langer dat hij in tijdnood juist de beste zetten speelt. Toch werd het remise-aanbod van Alisha met nog een halve minuut op zijn klok gretig aangenomen. Ook Jetze wist zijn tijd vol te maken: Bij een stand van 3,5-3,5 bezweek hij gelukkig niet onder de druk van de overgebleven toeschouwers. Het nieuwe lid Erick Moeri liet zich eveneens gelden: Na een stuk in de opening te hebben verloren ging hij schaken en wist vervolgens alsnog te winnen. De uitslag van 3,5-4,5 liet zien dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Wordt vervolgd!

Op Eigen Wieken – Philidor 3,5-4,5

1. Alisha Warnaar –  Fakkert ½ – ½
2. Stefan Vleming –  v.d. Wijngaard 1-0
3. Lucas Schädler – P. Oudshoorn 0-1
4. Job Segers – Gebhardt 1-0
5. Marc Kenstra – de Ruyter 0-1
6. Sido van Marrewijk – Heun 0-1
7. Mark Warnaar – Warmenhoven 1-0
8. Tim Warnaar –  Moeri 0-1

Geef een reactie