L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Agendapunt voor ALV: LSB wedstrijden op zaterdag?

Geplaatst op  9 februari 2011   in   Geen categorie   door  

Het spelen van externe wedstrijden voor de Leidse Schaakbond begint mij steeds meer tegen te staan. In de eerste plaats vanwege de, in mijn ogen, te geringe bedenktijd. In de tweede plaats ook omdat het vooral in de tijdnoodfase veel te rumoerig is door het geluid vanuit de bar.

Binnen de club zou ik daarom willen onderzoeken of er animo is om, net als in de KNSB, op zaterdagmiddag extern te gaan spelen met twee uur bedenktijd voor veertig zetten en daarna een uur extra om de partij uit te spelen. Dat zou zich tot het tweede team in de promotieklasse kunnen beperken, maar andere teams kunnen zich daar natuurlijk, als zij dat willen, ook bij aansluiten.

Mocht blijken dat voor dit idee binnen de club voldoende draagvlak bestaat, dan zou dit voor het volgende seizoen bij de Leidse bond kunnen worden aangekaart.

R. Koes.

Laatste uitslagen

De zwarte pion A – Philidor A 2,5-5,5

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees