Philidor 5 wint voor de tweede keer op rij

Uitslagen 22 november:

Maandagavond 5 november werd er door twee teams van de club een thuiswedstrijd gespeeld. Zowel Philidor 3 als Philidor 5 speelden tegen teams die vorig jaar in de Leidse schaakbond nog een klasse hoger speelden. Van te voren was dus duidelijk dat eventuele punten niet makkelijk zouden worden verdiend.

Des te verrassender was het dat Philidor 5 tegen Leithen 2 al vrij snel op een 2-0 voorsprong stond door snelle overwinningen van vd Kloet en R. vd Berg. Ook Vodegel wist later op de avond met een mooie combinatie een vol punt binnen te  halen. Na remises van Lippens en vd Wijngaard stond het om half 11 4-3 in ons voordeel. Alleen Warmenhoven moest nog een stelling uitspelen die overduidelijk remise leek. Zijn tegenstander werd door diens teamleider echter aangespoord om door te spelen, en de stelling dreigde even toch nog door ons verloren te worden. Met kunst en vliegwerk lukte het Warmenhoven desalniettemin om uiteindelijk het halve punt binnen te halen. Door deze einduitslag van 4,5-3,5 staat Philidor 5 nu fier bovenaan in de 2e klasse B.

Een tafelrij verderop toonde Philidor 3 zijn kunsten. Dit is zonder overdrijving, aanvankelijk leek namelijk niets er op te wijzen dat er een punt of meer zou kunnen worden gepakt tegen het sterke Zwarte Pion 1 uit Lisse. Een overwinning van Schelhaas laat op de avond bracht ons toch nog terug in de wedstrijd. Aankijkend tegen een 3-4 achterstand speelde Pajcin als allerlaatste een overduidelijk gewonnen stelling. Zijn tegenstander besloot echter va banque te spelen en claimde zowaar 3 x dezelfde stelling op het bord te hebben getoverd. Beide heren waren echter in de tijdnoodfase niet meer aan het noteren en dus kon zijn claim niet worden hard gemaakt. Na het tumult dat hierdoor onstond, geschiedde er nog een onregelmatigheid waarvan de afhandeling een nationaal arbiter de ogen pijn zou hebben gedaan. Gelukkig zorgde de sportiviteit en redelijkheid van onze tegenstander er voor dat zij een kwartier na afloop en na het nuttigen van enige consumpties toch nog akkoord gingen met 4-4. Na de nipte winst op Utile Dulci enkele weken terug, staat Philidor 3 hierdoor (eventjes) bovenaan in de eerste klasse.

Geef een reactie