L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor 4 veilig na 6-2 winst op Sassenheim

Geplaatst op  4 maart 2015  in  Philidor 4 , Philidor 5   door  

Op 8 november 2011 wist Philidor 4 voor het laatst te winnen van Sassenheim, in een uitwedstrijd. De uitslag was toen 2-6 in ons voordeel, toevalligerwijs dezelfde uitslag die afgelopen maandag 2 maart door ons tegen hun werd behaald. Maar er zijn nog meer overeenkomsten: maar liefst drie wedstrijden die afgelopen maandag werden gespeeld, werden destijds eveneens door dezelfde spelers tegen elkaar gespeeld! Zwetsloot won destijds van Alferink op bord 1, nu gebeurde hetzelfde, echter op bord 8. Won destijds op bord 5 Rood nog van vd Bosch, maandag gebeurde op bord 2 het tegenovergestelde. Tot slot wist van den Wijngaard destijds op het zevende bord te winnen van Rotteveel, maar gisteren ging op datzelfde bord het punt naar zijn tegenstander.

Op 16 april 2013 wist Sassenheim ons een seizoen later net te kloppen in de ‘kampioenswedstrijd’ (zie Wederom ‘net niet’) Het vorige seizoen speelden zij daarom in de eerste klasse, alwaar zij hun reeks wedstrijden met een treurige 0 machtpunten moesten afsluiten. Wellicht dat daarom hun ambities dit seizoen wat lager liggen: Voor ons is het in zoverre gunstig dat Philidor 4 zich na deze winst nergens meer druk over hoeft te maken. Op 31 maart moet Philidor 5 het seizoen tegen dit team gaan afsluiten; de kans is groot dat de verliezer van dit duel degradeert. Maar wellicht dat Philidor 5 dit weet te voorkomen door aanstaande maandag 9 maart al punten te pakken, in de thuiswedstrijd tegen Daniel Noteboom 1. Al met al gaat het voor het vijfde nog wel spannend worden in deze 2e klasse.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees