teamfoto van Philidor E, uitlkomend in de Leidse Schaakbond in seizoen 2023-2024

Een welbestede avond

      Geen reacties op Een welbestede avond

Afgelopen dinsdagavond 24 oktober speelde Philidor E zijn eerste wedstrijd in de derde klasse, uit tegen de Alphense SchaakClub. Geen zieken, we waren compleet, en hadden zin in onze eerste test!

Na de formaliteiten startte de wedstrijd. Cesar speelde rechts van mij op bord 4 en was als eerste klaar. Al snel stond zijn dame tussen de vijandelijke troepen, kennelijk was er voor zijn tegenstander geen houden aan, 1-0 voor ons! Cesar had goed gegokt: hij was op eigen gelegenheid gekomen, en was zodoende ook ruim als eerste thuis. Links van mij op bord 6 stond Jaap snel daarna gewonnen, het tweede bordpunt was daar!

Wat er achter mij op de andere drie borden gebeurde heb ik nauwelijks kunnen meekrijgen. Inci had ook een dame die de vijandelijke stelling geïnfiltreerd was, maar uiteindelijk werd dat remise. Paul speelde konings-indisch in een partij die gelijk opging, en uiteindelijk ook gelijk eindigde, en wat er op bord 1 gebeurt, gaat doorgaans, gezien mijn eigen speelsterkte, boven mijn pet.

Bovendien had ik mijn handen vol aan mijn eigen tegenstandster, die ook konings-indisch speelde, en daarmee mij mijn d-pion afhandig maakte. Mijn centrum dreigde in te storten! Ik kreeg heel even lucht, kon overnemen en een aanval opzetten waarmee voordeel kwam, en in theorie winst zat, maar gezien ons beider tijdgebrek, ook daarin hielden we elkaar in evenwicht, besloten we tot remise.

Toen de rook opgetrokken was bleek dat niemand van Philidor een partij verloren had. Met twee partijen winst en vier remise konden we een 2-4 score samen met een goed gevoel, en vertrouwen voor de volgende wedstrijd, naar huis meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *