Mitrofanov deflection

      Geen reacties op Mitrofanov deflection

Maandag 23 oktober waren er 64 scha(aksters) in het Denksportcenrum. Voor een verhaal over 64 zie “Het getal van Sissa”: https://www.philidor.nl/het-getal-van-sissa/

Philidor C speelde in zaal D tegen het sterke AAS B. In zaal C werd de interne gespeeld. Jaap gaf op tegen Theo in een stelling met een dame plus pionnen tegen twee torens en een paard. Misschien was dit wat vroeg, want paarden hebben het vaak moeilijk tegen vrijpionnen. Ik speelde tegen Pim, die na een foutje van mij een kansrijk kwaliteitsoffer had kunnen brengen. Het liep anders. Pim bood later toch een kwaliteit aan voor een vesting, die ik niet aannam, waarna er een leuk eindspel ontstond. Een prachtige zet van Pim was Pe2! in antwoord op Td2 schaak. Het paard kon met schaak geslagen worden, maar de toren was naar een ongunstig veld gelokt. In de studiewereld heet dit Mitrofanov deflection, genoemd naar de componist van de beroemde Dg5-studie. Zie het artikel “A genius bad luck” van Tim Krabbé:
https://timkr.home.xs4all.nl/chess2/mitrofanov.htm

Overwinningen waren er onder anderen voor Jan, Henk, Frank, Luc, Peter, Tobias, Laura, Jetske, Herman, Henk en Everwijn. Jonathan en Erick maakten remise, evenals Roel en Ed.


https://www.philidor.nl/pgn/interner7.pgn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *