Philidor clubavond aanvang seizoen 2021-2022

Drukte op eerste competitie avond

      Geen reacties op Drukte op eerste competitie avond

Het was een mooie start van de interne, maandagavond 6 september. Verheugend om zoveel nieuwe gezichten te zien. Is het het QueensGambit-effect, het zomerschaak of hebben de mensen na veel snelle online- en rapidpartijen behoefte om weer eens klassiek te schaken? Nestor Ab Smit won overtuigend van Ed Pot. Ton Kohlbeck versloeg clubkampioen Thijs.

Dat leeftijd geen rol speelt bij schaken liet ook jeugdspeler Abisan zien door zijn eerste partij bij Philidor te winnen van Erick Moeri. Zijn broer Akil speelde een leuke partij tegen zomerschaker Floris, die Floris won.  Er waren korte partijen, maar ook lange. De partij van Frank Zeven tegen mij ging 73 zetten langs een achtbaan om in een remisetoreneindspel te eindigen. Om half twaalf kon Frank remise maken met de Philidorverdediging en was er nog net tijd voor bier.

In de D-zaal speelde Joe met een zestal een rapidtoernooitje wat deed herinneren aan lang vervlogen tijden met volle zalen met schakers. Voor deze en komende ronden nog het verzoek om leuke partijen of partijfragmenten op te sturen naar de webmaster.

Plaats een reactie (ja, graag!)