Een levendige avond

      Geen reacties op Een levendige avond

Het schaakjaar is goed begonnen. Maandagavond 13 september waren er 30 spelers voor de interne en 12 voor een rapidtoernooitje. Nieuw in de interne is jeugdspeler Jonathan die begon met een overtuigende winst op senior Bas. Bas met wit verloor tijd met zijn zwartveldige loper op de koningsvleugel en Jonathan maakte hier gebruik van door een pion te winnen met zijn paard op de damevleugel. Wit probeerde later nog een schijnoffer van een stuk, maar dat bleek een echt offer te zijn.

Veronika Dijkstra debuteerde goed tegen Gerard Weber, maar na een spannende partij kon Gerard de felicitaties in ontvangst nemen. Ook student Luuk speelde een leuke partij tegen Nicolo Bettegazzi, die zijn eerste winst in de interne haalde. Akil boekte een vlotte winst tegen student Steyn en Abisan verloor van oud-clubkampioen Jan Aart.

Zelf speelde ik tegen Jan van der Knaap een leuke partij. We hadden allebei wel ongeveer het idee waar onze stukken naar toe wilden, maar om ze daar op het goede moment te krijgen is de kunst.( “Talk to your pieces” is het devies van topschaker David Howell. ) Via de volgende link is de partij na te spelen: http://chess.tuxtown.net/game/view/id/6142e9f1e17395b664ef49ed9446dd0eb95fae825193bad525ecd

Een hele spectaculaire partij was die van Jan van Amsterdam tegen Erick Moeri. Deze partij komt nog op de site met analyses van Jan.

Het rapidtoernooi vond plaats in de D-zaal, die daarmee  een voorportaal voor de interne in de C-zaal is geworden. De top van het rapidtoernooi: 1. Demi 5 (uit 5), 2. Joe, Eric, Enes 4 (uit 5).

Het was al met al een levendige avond.

Plaats een reactie (ja, graag!)