Analyse: Jan – Jonathan

      Geen reacties op Analyse: Jan – Jonathan

Met plezier begeef ik mij maandagavond 21 november naar de schaakclub en ben benieuwd tegen wie ik word ingedeeld. Het blijkt Jonathan Vijver te zijn, een jonge talentvolle speler die in 2019 op 9-jarige leeftijd de titel Open Nederlands Jeugdkampioen wist binnen te harken door in de gemengde categorie alle 9 partijen te winnen. Een prachtige prestatie!! Ook in de Interne Competitie bij Philidor doet Jonathan goede zaken door een aantal gerenommeerde namen op een nul te trakteren. Alle waarschuwingslampen in mijn achterhoofd beginnen als een waanzinnige te knipperen. Jonathan is een fantastische aanvalsspeler met al aardig wat openingstheorie op zak. Ik besluit vuur met vuur te bestrijden en met een pionoffer een tijdelijk initiatief te ontwikkelen met vele tactische kansen. Ik grijp een aantal keren mis maar gelukkig doet Jonathan dat ook zodat remise het uiteindelijke resultaat is.


https://www.philidor.nl/pgn/Amsterdam-Vijver.pgn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *