World Chess Day

      Geen reacties op World Chess Day

World Chess Day

Woensdag 20 juli was het wereldschaakdag. Dat schaken internationaal is bleek eens te meer uit het feit dat ons toernooi niet alleen spelers uit de buurt kan verwelkomen maar ook uit verre landen. De wedstrijdleiding wordt deze en volgende avonden gedaan door Jan van Amsterdam, waarvoor hulde! Hij maakt de indelingen met behulp van het programma SwissMaster. Er werden onderhoudende partijen gespeeld. Klik hier voor de uitslagen en de stand.

Hier een fragment uit het duel Peter Passenier – Bert van der Marel.


Zie de website van LSG voor het vervolg van deze partij.

Bram van der Velden en Arjo Andringa behaalden beiden 4 uit 4. De beste huisschaker was Joris Kok met 3,5 uit 4. De remise speelde hij tegen IM Edwin van Haastert. De eerste prijs vanavond was het boekje “After Magnus” , met analyses van Anish Giri, dat enkele jaren geleden is verschenen. Zo blijkt maar weer dat Giri een vooruitziende blik heeft! Gelukkig stopt Magnus niet met schaken, ondanks dat hij zijn titel niet gaat verdedigen. Het eerste toptoernooi in het After Magnus-tijdperk is het rapid-en blitz-toernooi in Zagreb dat deze dagen gespeeld wordt. Speel vooral de partij Jorden van Foreest – Alireza Firouzja uit ronde 9 van het rapidtoernooi na!

Na twee ronden is Arjo Andringa koploper in de ladderstand. Maar los van winnen of verliezen: kom woensdag gezellig een paar partijtjes schaken. Aanmelden kan van 19:45 tot 20:00 uur in de zaal bij Jan van Amsterdam.

Plaats een reactie (ja, graag!)