L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Van Amsterdam naar Wenen

Geplaatst op  8 december 2016  in  Philidor 4 , Schaakfragment   door  

Door Jan van Amsterdam

Volkomen terecht ben ik vorig jaar uit het 3e team van Philidor geknikkerd. Mijn partijen waren niet om aan te zien en mijn resultaten waren om te huilen. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de wijze mannen van Philidor de knoop doorhakten, met een degradatie naar het 4e team van Philidor als gevolg. Mijn spel is bij tijd en wijle nog steeds belabberd, maar Fortuna staat nu wel vaker aan de goede kant van het bord. De 1e partij hieronder speel ik als invaller in het 3e team van Philidor. Een prima opwarmer voor de externe wedstrijd tegen LSG 6 die ik een week later met mijn eigen team mocht spelen. Reynaerde 1 – Philidor 3:

J. van Amsterdam – G. Hoogenboom,

Een week later mocht ik met Philidor 4 aantreden tegen LSG 6. Het werd een spannende strijd die wij helaas nipt verloren (3,5-4,5). Het bijzondere van deze partij is dat de opening nagenoeg identiek is aan de eerder gespeelde partij met Philidor 3 en dat ook hier vroeg in de partij een stuk wordt geofferd. Een correct offer dat wel, maar ik raak het spoor bijster doch wordt weer gered door Fortuna. Philidor 4 – LSG 6, gespeeld op 14 november 2016:

J. van Amsterdam – C. de Weert,

3 comments on “Van Amsterdam naar Wenen

  1. Leuke partijen jan!

    1. Jan van Amsterdam

      Thanks Stef, heb gelukkig meer geluk dan vorig jaar haha.

  2. Gerard Visscher

    Met Fortuna aan je zijde hoef jij het tegen niemand af te leggen! Bij Reynaerde zat ik naast je. Ik zag wel dat het er woest aan toe ging en vroeg me vervolgens verschillende malen af hoe je de wedstrijd gewonnen had. Prachtig gespeeld. Maar ja met Fortuna aan mijn zijde kan ik het ook.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees