Van Amsterdam naar Wenen

      3 reacties op Van Amsterdam naar Wenen

Door Jan van Amsterdam

Volkomen terecht ben ik vorig jaar uit het 3e team van Philidor geknikkerd. Mijn partijen waren niet om aan te zien en mijn resultaten waren om te huilen. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de wijze mannen van Philidor de knoop doorhakten, met een degradatie naar het 4e team van Philidor als gevolg. Mijn spel is bij tijd en wijle nog steeds belabberd, maar Fortuna staat nu wel vaker aan de goede kant van het bord. De 1e partij hieronder speel ik als invaller in het 3e team van Philidor. Een prima opwarmer voor de externe wedstrijd tegen LSG 6 die ik een week later met mijn eigen team mocht spelen. Reynaerde 1 – Philidor 3:

J. van Amsterdam – G. Hoogenboom,

Een week later mocht ik met Philidor 4 aantreden tegen LSG 6. Het werd een spannende strijd die wij helaas nipt verloren (3,5-4,5). Het bijzondere van deze partij is dat de opening nagenoeg identiek is aan de eerder gespeelde partij met Philidor 3 en dat ook hier vroeg in de partij een stuk wordt geofferd. Een correct offer dat wel, maar ik raak het spoor bijster doch wordt weer gered door Fortuna. Philidor 4 – LSG 6, gespeeld op 14 november 2016:

J. van Amsterdam – C. de Weert,

3 gedachten over “Van Amsterdam naar Wenen

  1. Gerard Visscher

    Met Fortuna aan je zijde hoef jij het tegen niemand af te leggen! Bij Reynaerde zat ik naast je. Ik zag wel dat het er woest aan toe ging en vroeg me vervolgens verschillende malen af hoe je de wedstrijd gewonnen had. Prachtig gespeeld. Maar ja met Fortuna aan mijn zijde kan ik het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *