Philidor C sluit miserabel seizoen af met winst op Utile Dulci

Maandag 9 mei speelde Philidor C zijn laatste wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse, thuis tegen Utile Dulci A. Door het tussentijds terugtrekken van Bodegraven werden er in totaal slechts zes wedstrijden verspeeld. Alleen in de eerste ronde wisten de onzen een matchpunt te behalen, tegen het eigen Philidor B-team werd 4-4 gespeeld. Utile Dulci had echter nog helemaal geen punten behaald, dus wie weet zouden we nu eens kunnen gaan winnen.

Die kans werd al groter doordat de tegenstander van te voren aankondigde dat op bord 2 geen speler zou verschijnen. Gelukkig kon Abisan toch nog even later een interne partij spelen, en was ons eerste reglementaire punt daardoor binnen. Hoewel Ed, Roel en Bas zonder al te veel moeite leken te winnen, moesten Kees, Akil en Wim het onderspit delven. Bij een stand van 4-3 speelde op bord 1 alleen invaller Floris Heuff nog. Hij stond ronduit slecht, dachten de omstanders die ik sprak, en er was hooguit slechts een zeer kleine kans op remise. Het gemor begon over dit slechte seizoen, waar we zelfs niet eens van de nummer laatst konden winnen als we startten met een bordpunt meer.

Groot was daarom de verbazing even later te horen van Floris dat hij toch had weten te winnen! Hieronder zijn partij, die er dus voor zorgde dat we dit slechte seizoen toch nog met drie matchpunten afsluiten.

Jan Borst (wit, rating: 1854) – Floris Heuff (zwart, rating: -),

1 gedachte over “Philidor C sluit miserabel seizoen af met winst op Utile Dulci

  1. Jan van Amsterdam

    Om met de woorden van Jan Hein Donner te besluiten: Schaken is uiteindelijk een geluksspelletje!! Toch is de uitslag is altijd terecht. In de laatste minuten van een partij worden de punten pas uitgedeeld en ontstaan onder tijdsdruk soms absurde situaties. Slapeloze nachten als je aan de verkeerde kant van het bord zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *