Het Wim Vriend Memorial rapidtoernooi 2018

Het allergrootste compliment, dat we als organisatie konden krijgen kwam van de 8-jarige Anton Verbinskiy.
Na 6 nullen vroegen we hem of hij het toch nog een leuk toernooi vond.
“Ja hoor”, was het antwoord “het gaat ook om de gezelligheid en ik vond het erg leuk”.
“Denk je dat je misschien volgend jaar weer mee doet?”
“Ik weet zeker dat ik volgend jaar ook meespeel!”
Vader Evgeny kon trots zijn op deze kanjer. Bovendien mocht zijn eigen resultaat er ook zijn. Na 30 jaar niet schaken verbijsterde hij met een resultaat van 4,5 uit 6.

De jongste speler tegen een oudere

Ook de Italiaan Francesco Bortolussi uit Venetië had het naar zijn zin. Wellicht zien we hem ook op maandagavond verschijnen liet hij weten.

Jaap Vriend tijdens zijn toespraak

De familie Vriend was bij de start aanwezig. Dit keer vertegenwoordigd door Jaap, zijn vriendin en twee schattige dochtertjes. Zijn moeder was op vakantie en daardoor misten wij de traditionele door haar gebakken cake.
Ik had dit voorzien en daarom 60 Jodekoeken ingeslagen voor bij de koffie. Dat bleek overbodig, want Jaap´s vriendin had overheerlijke kersentaarten gebakken, die tot over de grens beroemd zijn. Volkomen terecht overigens.
Maandenlang zal ik dus Jodekoeken moeten eten en bij gevolg wat in gewicht toenemen. Maar dat is een minpuntje dat niet opweegt tegen deze lekkere verrassing.

Een andere traditie is de toespraak van Jaap Vriend. Hij voerde de Griekse wijsgeer Plato aan, die zei dat je de medemens beter leert kennen door een uur daarmee te spelen dan er een jaar mee te praten. (volgend jaar 2x 30 minuten, Jaap?). Zijn vader, Wim Vriend, hield veel van spelletjes. Hij zal zeker een goed mensenkenner geweest zijn.

In ieder geval sprak onze voorzitter nogmaals zijn waardering uit voor degene, die we met dit toernooi in ere willen houden. Dit jaar al voor de negende keer.
Hij bedankte al vast de organisatie , die hij de “drie J´s” noemde (Jetze, Jan-Bertus en Jacques).
Na een kort woord van arbiter Paul Oudshoorn kon worden begonnen. Het was kenmerkend voor het toernooi dat hij ongestoord zijn partijen kon spelen; arbitrage was nergens nodig.
Het sfeervolle toernooi leverde Joop Piket op als bekerwinnaar. Jan-Aart van der Steen was gedeeld eerste, maar miste net een half weerstandpuntje.
Sponsor Interimage uit Woerden had ons van een ruim voorziene prijzentafel voorzien wat een dankbaar applaus opleverde.
Voor de volledige uitslag zie de link hieronder.

Jacques van den Wijngaard.

(Via deze link kunt u de ranglijst bekijken  na de laatste ronde. Het gaat om de bovenste van de twee pagina’s. Op de tweede pagina kunt u bekijken wat de spelers voor uitslag hebben behaald tegen welke tegenstanders.)

1 gedachte over “Het Wim Vriend Memorial rapidtoernooi 2018

  1. Jan Aart

    Was weer een mooi toernooi, dank aan de organisatie. Weet niet wat de ‘PS’ score is, maar deze is duidelijk ondergewaardeerd en behoeft in volgende edities meer aandacht. Ook mooi om te zien dat mijn TPR onder de 2300 is uitgekomen, met 5 uit 5 tegen (maakt niet uit) en de twee remises tegen 2300+. Tijd voor een nieuw programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *