De koning heeft geen kleren aan

Geen reacties op De koning heeft geen kleren aan

Een van de leukste toernooien van het jaar is ongetwijfeld Het “Kroeg en Loper” schaaktoernooi georganiseerd door LSG. Een bijzonder sterk bezet toernooi met dit jaar 86 deelnemende koppels van GM’s tot huisschakers. Elke ronde wordt je ingedeeld op een andere speellocatie zodat je na 7 ronden de kroegen en drankjes goed kunt vergelijken. Mijn vaste en bovenal gezellige schaakmaatje bij dit toernooi is al jaren Bert van der Marel. Gezamenlijk 123 jaren levenservaring dus kans op de seniorenprijs, haha. Het toernooi verliep buitengewoon goed voor ons en wij eindigden op de 17e plek (vooraf geplaatst op plek 36) zodat wij de gevulde enveloppe (seniorenprijs) bij de Chinees mochten legen. De partij waaraan ik het meest plezier beleefde, verloor ik uiteindelijk na een winnende voortzetting te hebben gemist.

Bert had ondertussen in een spannende partij van Roobol (2298) gewonnen waardoor de seniorenprijs later alsnog in onze schoot geworpen werd.

Eén van de winnaars van de seniorenprijs (en schaakmaat van de auteur van dit artikel.)