L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Wetenschappelijk onderzoek

Geplaatst op  27 januari 2011   in   Geen categorie   door  

Mijn naam is Jurriaan Verweij, ik ben masterstudent sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik doe samen met promovendus Koen Dijkstra een onderzoek naar het oplossen van schaakpuzzels.

Wij hebben hiervoor een online survey gemaakt, welke ongeveer 15 minuten duurt. Het is hier de bedoeling om een twaalftal schaakpuzzels op te lossen. Wij zijn voor ons experiment op zoek naar clubschakers van alle niveau’s.

Voor de schakers is het een leuke uitdaging om de puzzels die wij geselecteerd hebben binnen de tijd op te lossen, om zodoende hun vaardigheden te testen. Wij hopen dat u ons, en de wetenschap, wilt helpen door de link door te sturen naar uw leden, of eventueel op uw website te plaatsen.

Alvast heel erg bedankt!

Hoogachtend,

Koen Dijkstra en Jurriaan Verweij

Laatste uitslagen

De zwarte pion A – Philidor A 2,5-5,5

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees