Seven seconds

      Geen reacties op Seven seconds

Maandag 9 januari werd er om het snelschaakkampioenschap van Philidor gespeeld. Degenen die 3 minuten plus 2 sec. per persoon per partij te snel vonden speelden een rapidtoernooi. De snelschakers speelden twee voorronden in groepen van 8 gevolgd door twee finalegroepen van 8 spelers. De rapidspelers verdeelden zich in een groep van 6 en een groep van 5. Als je met nog 7 seconden op de klok met chaos op het bord een zet moet doen wil dit nog wel eens een onbedoeld stukoffer zijn. Toch zijn door de increment de tijden voorbij dat stukken van het bord vielen , pionnen in 4 zetten naar de overkant gingen en lopers spontaan van kleur veranderden. Onwillekeurig dacht ik aan de song “7 seconds” uit 1994 van Youssou N’Dour en Neneh Cherry. (https://www.youtube.com/watch?v=wqCpjFMvz-k)

Het snelschaken kende een verrassende ontknoping: Thijs verloor van Henk en ik verloor van Yannick. Wessel won van Jasper en werd daarmee kampioen. De B-groep werd gewonnen door Pim met Abisan en Jan van Amsterdam gedeeld tweede en derde. In de rapidgroep van 6 werd de eerste plaats door maar liefst 4 spelers gedeeld: Klaas, Michal,Roel en Jacques elk met 3 uit 5. In de rapidgroep van 5 was Lev de beste met 4 uit 4!

Tenslotte nog een link naar de meest spectaculaire partij van het afgelopen wereldkampioenschap blitz: Carlsen-Rapport. https://www.youtube.com/watch?v=ApzXZOlK5uw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *