Jeugdteam succesvol in Oliebollentoernooi

Op 30 december werd het Oliebollentoernooi georganiseerd door LSG. Een leuk eindejaarstoernooi voor teams van de LeiSB en de HSB.

Er werden een voorronde gespeeld gevolgd door een finaleronde. De voorronde bestond uit een 8-kamp. Per wedstrijd werden er acht partijen gespeeld; teams van vier spelers, elke speler twee partijen tegen dezelfde tegenstander (één met wit en één met zwart). Gedurende het hele toernooi had elke speler 3 minuten op de klok met 2 seconden increment.

Er waren in totaal 32 teams ingeschreven waar er helaas diezelfde ochtend drie van afvielen, vooral door ziektegevallen. Philidor deed mee met drie verschillende teams, ingedeeld op sterkte. Het 3e team bestond uit Job Segers, Jonathan Vijver, Simon Brienen en Jacob Brienen, een jeugdteam.

Philidor 3 was in de voorronde ingedeeld met onder andere LSG 2 en Oegstgeest; twee sterke teams met spelers met een rating van boven de 2000. In de eerste wedstrijd troffen zij Oegstgeest, waaronder IM Fred Slingerland met 2230 op bord 1. Ook op de andere drie borden zaten sterke spelers; geen makkelijke wedstrijd dus, een verloren strijd.

Ondanks de sterke tegenstanders wist Philidor 3 toch nog 5 matchpunten te behalen, net niet genoeg voor de vierde plek. Het team werd op bordpunten vijfde. De finaleronde speelden ze dus in de C-poule.

Het toernooi heet niet voor niets het oliebollentoernooi; tussen de voorronde en finaleronde door waren er natuurlijk voor iedere deelnemer heerlijke oliebollen!

In de finaleronde was Philidor 3 ingedeeld met Philidor 2 en twee teams van LSG, LSG 3 en 4. Door het uitvallen van teams had Philidor 3 in deze ronde ook een bye. De wedstrijd tegen Philidor 2 werd met 6-2 gewonnen. In de een-na-laatste ronde was LSG 3 de tegenstander. Die hadden tot dusver alleen nog maar van Philidor 2 verloren. Helaas verloor Philidor 3 van het sterke LSG 3, maar beide teams eindigden op even veel punten: 10 van de 12 matchpunten. Een gedeelde eerste plaats dus in de C-poule voor LSG 3 en Philidor 3.

Jacob Brienen wist met 18 uit 26 bordpunten bijna de topscorersprijs binnen te halen van alle spelers in de C-poule. Helaas was er een speler boven hem met 18,5 bordpunten.

Al met al een geslaagd Oliebollentoernooi, zeker voor het jeugdteam van Philidor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *