L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Onwaarschijnlijk, maar het gebeurt…

Geplaatst op  1 december 2015  in  Interne Competitie , Philidor 4   door  

„Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”. Dit gezegde bleek afgelopen maandag weer eens op te gaan. Was verleden seizoen de Leiderdorpse jeugd Philidor 4 nog te slim af (zie Leiderdorpse jeugd kegelt Philidor 4 omver), afgelopen maandag 30 november werd Leiderdorp 3 met maar liefst 8-0 door ons team naar huis gestuurd. Hoewel het misschien te ver gaat om een dergelijke uitslag een wonder te noemen, opmerkelijk is zij zeker. Ook in de eigen competitie vinden de laatste tijd onwaarschijnlijke gebeurtenissen plaats. Werd enkele weken geleden nog Vergeer door Gebhardt met succes op een stukoffer getrakteerd, deze week was het de beurt aan de clubkampioen van het seizoen 2012-2013. Tegen van der Zon pakte de speler uit Philidor 5 zijn tweede punt in de A-groep, eveneens na in het begin van de partij een stuk te hebben geofferd. Verder zal het niemand zijn ontgaan dat de A-groep al geruime tijd geleid wordt door het nieuwe lid Jos de Best. Onder zijn ‚slachtoffers’ kunnen zwaargewichten als Bakker, van Halderen en van Briemen worden geschaard. De interne competitie zorgt dus voor leven in de brouwerij. Dit verklaart wellicht ook het grote aantal van maar liefst 12 partijen dat naast de externe wedstrijd afgelopen maandag werd verspeeld. Gezien de weersomstandigheden leek dit van te voren eveneens onwaarschijnlijk.

2 comments on “Onwaarschijnlijk, maar het gebeurt…

  1. Jan van Amsterdam

    Ik vrees dat er binnenkort op doping gecontroleerd gaat worden bij Philidor V. Charles je bent vanaf nu gewaarschuwd!!

    1. Jeetje meneetje…
      Wat kan ik ook alweer gebruiken om dat te verbloemen Jan ?

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees