Monsterzege Philidor 4 doet kampioenskoorts stijgen

Maandag 8 februari was weer een dergelijke Philidoravond dat er twee externe wedstrijden gelijktijdig werden verspeeld. Philidor 2 deed goede zaken door Oegstgeest 2, de nummer 1 van de promotieklasse van dat moment, te verslaan met maar liefst 6,5-1,5. Aan de andere rij tafels speelde Philidor 4 een wedstrijd tegen de Zwarte Pion 2. Van te voren had de teamleider zijn spelers gewaarschuwd voor dit team: verleden seizoen speelde het nog in de eerste klasse en wist het Philidor 3 op 4-4 te houden. Dit seizoen is dit team het enige team tot nu toe geweest dat in staat bleek Daniel Noteboom 1 een nederlaag toe te brengen.

Er werd dus serieus begonnen aan deze wedstrijd, met een zeer gewenst resultaat tot gevolg. Na ruim een uur spelen kon de oogst beginnen: Een voor een konden de punten worden bijgeschreven, als rijpe appelen die uit een boom vielen. Ik heb zelf niet veel mee gekregen van het spelverloop van de partijen, met uitzondering van die in mijn directe omgeving. Mijn buurman vd Wijngaard bezorgde zijn tegenstander angstige momenten met een koningsaanval in de overtreffende trap. Mijn andere buurman Zwetsloot deed het rustiger aan: zonder zelf een moment in problemen te zijn geweest bezorgde zijn betere positionele spel de tegenstander kopzorgen die hem uiteindelijk teveel werden. Mijzelf werd de winst in de schoot geworpen door stukwinst na een kleine combinatie met een paardvork. Oudshoorn had helemaal een makkelijke avond: Na een zwaar Noteboom toernooi vond zijn tegenstander het beter hem niet al te zeer te belasten en kwam niet opdagen.

Na de winst van 7,5-0,5 staan we nu met een aantal van 22,5 bordpunten en 7 matchpunten op een tweede plaats, op twee punten afstand van Sassenheim 1. De volgende wedstrijd is op dinsdag 1 maart, uit tegen uitgerekend dit team. Bij winst lonkt het kampioenschap, bij verlies is de tweede plaats meteen ook niet meer reëel. Alles of niets dus. De vergelijking met dinsdag 12 april 2013 dringt zich op. Destijds was bij winst in Sassenheim het kampioenschap zo goed als zeker. Het werd echter 4,5-3,5 voor de tegenstander die vervolgens kampioen werd en naar de eerste klasse promoveerde. Laten we hopen dat dit jaar de rollen omgedraaid zullen zijn.

1 gedachte over “Monsterzege Philidor 4 doet kampioenskoorts stijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *