L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Monsterzege Philidor 4 doet kampioenskoorts stijgen

Geplaatst op  9 februari 2016   in   Philidor 4   door  

Maandag 8 februari was weer een dergelijke Philidoravond dat er twee externe wedstrijden gelijktijdig werden verspeeld. Philidor 2 deed goede zaken door Oegstgeest 2, de nummer 1 van de promotieklasse van dat moment, te verslaan met maar liefst 6,5-1,5. Aan de andere rij tafels speelde Philidor 4 een wedstrijd tegen de Zwarte Pion 2. Van te voren had de teamleider zijn spelers gewaarschuwd voor dit team: verleden seizoen speelde het nog in de eerste klasse en wist het Philidor 3 op 4-4 te houden. Dit seizoen is dit team het enige team tot nu toe geweest dat in staat bleek Daniel Noteboom 1 een nederlaag toe te brengen.

Er werd dus serieus begonnen aan deze wedstrijd, met een zeer gewenst resultaat tot gevolg. Na ruim een uur spelen kon de oogst beginnen: Een voor een konden de punten worden bijgeschreven, als rijpe appelen die uit een boom vielen. Ik heb zelf niet veel mee gekregen van het spelverloop van de partijen, met uitzondering van die in mijn directe omgeving. Mijn buurman vd Wijngaard bezorgde zijn tegenstander angstige momenten met een koningsaanval in de overtreffende trap. Mijn andere buurman Zwetsloot deed het rustiger aan: zonder zelf een moment in problemen te zijn geweest bezorgde zijn betere positionele spel de tegenstander kopzorgen die hem uiteindelijk teveel werden. Mijzelf werd de winst in de schoot geworpen door stukwinst na een kleine combinatie met een paardvork. Oudshoorn had helemaal een makkelijke avond: Na een zwaar Noteboom toernooi vond zijn tegenstander het beter hem niet al te zeer te belasten en kwam niet opdagen.

Na de winst van 7,5-0,5 staan we nu met een aantal van 22,5 bordpunten en 7 matchpunten op een tweede plaats, op twee punten afstand van Sassenheim 1. De volgende wedstrijd is op dinsdag 1 maart, uit tegen uitgerekend dit team. Bij winst lonkt het kampioenschap, bij verlies is de tweede plaats meteen ook niet meer reƫel. Alles of niets dus. De vergelijking met dinsdag 12 april 2013 dringt zich op. Destijds was bij winst in Sassenheim het kampioenschap zo goed als zeker. Het werd echter 4,5-3,5 voor de tegenstander die vervolgens kampioen werd en naar de eerste klasse promoveerde. Laten we hopen dat dit jaar de rollen omgedraaid zullen zijn.

One comment on “Monsterzege Philidor 4 doet kampioenskoorts stijgen

  1. Fijn dat mijn oude team Philidor 4 zo goed draait. Hartelijke gelukwensen en wie weet…Ook fijn dat Philidor 5 zich lijkt te gaan handhaven. Vasthouden! Bas.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees