Koning

      Geen reacties op Koning

Op 25 april werd de 20e ronde van de interne gespeeld en speelde Philidor B tegen AAS. In de kampioensgroep versloeg Willem Jan van der Knaap en won Jan Aart van mij in de langste partij van de avond. Mijn pionzet d4 bezorgde Jan Aart een geweldige witte loper, een voordeel dat hij met sterk spel wist te verzilveren.

De tussenstand in de kampioensgroep is te zien bij de stand. Er zijn nog enkele partijen te gaan om te bepalen wie de koning van Philidor wordt. In de keizergroep debuteerde Michal met winst op Stijn en won Lev mooi van Arno. Paul Oudshoorn won in de externe, terwijl Jan Bertus aan het eeste bord verloor. Paul is favoriet om de keizer van Philidor te worden.
Vanwege koningsdag bijgaand schaakprobleem van Sam Loyd. (Zie “De koning” Hans Böhm en Yochanan Afek,blz.126).
Wit geeft mat in 4.

Onderstaand plaatje is gemaakt door van de koning het aantal kortste routes vanuit de oorsprong in het midden naar een veld te tellen. (Deze aantallen worden gegeven door trinomische coefficienten.) Als dit aantal even is is het vakje wit, als het oneven is is het gekleurd. De kleur geeft de afstand tot de oorsprong modulo 8 weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *