Jan Bertus grijpt koppositie

      Geen reacties op Jan Bertus grijpt koppositie

Op deze rustige herfstavond was er naast de gewone interne de wedstrijd Philidor B tegen Philidor C in de eerste klasse van de Leidse Schaakbond. Het was voor Abisan en Akil hun eerste wedstrijd voor Philidor.

Abisan won van Michiel Vergeer en Akil hield het lang vol tegen Jan van Amsterdam, waar Jan won. Peter Sikuta won verrassend van Erick Moeri en Jan Bertus weerlegde de koningsaanval van Cees van den Bosch.

Deze gedenkwaardige wedsrtijd eindigde in 4-4. In de interne was er de topper Thijs tegen Jan Aart. Beiden nog niet in hun topvorm, maar de partij was des te spannender.

Uteindelijk hield het paard op e5 de stelling van Jan Aart via vorktrucs overeind zodat een remise pionneneindspel overbleef. Bij Timon tegen Dirk was sprake van familieschaak met als resultaat remise.

Floris had tegen Jan van der Knaap een stuk geofferd en dat leverde Jan een onveilige koning op. Uiteindelijk was ook hier remise het resultaat. Komende maandag is er weer de gelegenheid om het Halloweengambiet te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *