Prachtzet

      Geen reacties op Prachtzet

Maandag was er naast de interne de externe wedstrijd Philidor D tegen Reynaerde B. Zo’n externe partij voor de club heeft toch iets meer lading dan een gewoon intern partijtje.

Het was voor Tjeerd dan ook mooi dat hij zijn partij kon bekronen met de prachtzet Pxc3. Diverse combinatiemotieven kwamen samen in deze ene zet en, niet geheel onbelangrijk, het won ook de partij.

Philidor D won met 4,5-1,5. Er waren ook 30 spelers voor de interne van de partij. Willem van Briemen won van Frank Zeven door in een dubbel toreneindspel de zwarte koning naar h6 te lokken. Met een subtiel pionzetje werd het matnet dichtgeknoopt voordat het beslissende schaak werd gegeven. Oud voorzitter Gerard Visscher wist een stuk van Felix Schulken in te sluiten en won. Fenno won met een vrijpion op de zevende rij van Arno.

Zelf won ik van Jonathan mede door de zet Tad8, of in de Engelse notatie: QRR8-Q8. Thijs klom naar de vertrouwde kop van de ranglijst door van Herman te winnen met het loperpaar. Na afloop van de partijen werd er nog gezellig geanalyseerd en gesnelschaakt in de kleine zaal. We gaan richting 31 oktober. Wie durft komende maandag het Halloweengambiet te spelen?

P.S. De externe uitslag van ronde 4 zal nog met terugwerkende kracht in de interne ranglijst verwerkt worden, zodat de ladderstand nog marginaal kan veranderen.

Plaats een reactie (ja, graag!)