Het Wim Vriend Memorial 2017

Zaterdag 20 mei werd door 48 schakers meegedaan aan het 8e Wim Vriend Memorial rapidtoernooi.
Met dit aantal deelnemers werd dat van vorige jaren ruimschoots overtroffen. Het was opvallend dat dit keer de aanmeldingen ook binnenkwamen uit plaatsen buiten de regio Leiden, zoals Amsterdam, Almere, Utrecht en zelfs uit Gelderland en Limburg.
Ja, waar vind je tenslotte anders voor 8 Euro een kop soep, een broodje, een dag schaken, een leuke prijs en een lekkere plak cake!
Dat laatste, de cake, werd weer net als voorgaande jaren meegebracht door mevrouw Avelien Vriend, die evenals zoon Jaap Vriend bij de opening van het toernooi aanwezig was.
Jaap deed trouwens weer mee. Of hij veel op zijn handen gezeten heeft (het advies van zijn vader!) weet ik niet, maar met zijn score kon hij goed voor de dag komen.

Zij werden welkom geheten in het openingswoord van Jetze Heun, die dit keer ook medeorganisator was en ook al voor de aanvang de deelnemers registreerde en het geld incasseerde.
Dat waren meestal tientjes. Gelukkig hadden Jetze en zijn vrouw al maandenlang 2-Euro stukken gespaard, zodat het wisselgeld geen probleem opleverde.

Paul Oudshoorn legde in het kort de spelregels nog even uit. Dat wil zeggen dat de loop der stukken en het rocheren als bekend werd verondersteld, maar Paul hield de regel van vorig jaar in stand dat bij een onregelmatige zet de eerste keer slechts een “gele kaart” werd gegeven. Dit geheel in de stijl zoals Wim Vriend dat zou doen, zoals hij zei.

De deelnemers vormden een gevarieerd gezelschap doordat jong en oud, sterk en minder sterk, had ingeschreven. Sommige spelertjes en speelstertjes kwamen amper boven het bord uit, maar waren niettemin regelmatig aan de hoogste borden te vinden. Er waren talentvolle kinderen bij zoals Khoi Pham, die met 5,5 uit 7 een gedeelde derde plaats had, gevolgd door Nyuk Lyn Ccung met 5 punten en zijn broer Chi Yun met 4,5. Eline Roebers (Nederlands kampioen bij de meisjes t/m 12 jaar) liet zich ook tegen de geroutineerde heren niet onbetuigd en eindigde met 4 punten.

Fred Slingerland wist ook nu weer een eervolle eerste plaats te bereiken, maar moest deze dit keer delen met Mark van der Werf, die bovendien door meer weerstandspunten in het bezit kwam van de beker. De hoogst scorende Philidor spelers waren Guido Bakker en Thijs Roorda, beide een gedeelde zesde plaats met 5 punten.
Wel jammer, dat het aantal Philidor spelers dit keer tegen viel (25%, vorig jaar 50%).

De techniek aan de laptop was in handen van Erwin Fakkert, die er voor zorgde dat alles vlot verliep en we op tijd de prijzen konden uitreiken.
Dankzij Interimage Promotional Products, onze sponsor in Woerden, was er weer een tafel vol prijzen. Henk Plantfeber, steevaste deelnemer met lichtgevende brilletjes en opmerkelijke snuisterijen, had daar nog een schepje bovenop gedaan met wat leuke prijsjes. Ook dankzij sponsor Best Western hotel, de vlotte bediening van het barpersoneel en vooral dankzij de deelnemers is het een leuke dag geworden.

Bekijk hier de eindstand

Jacques van den Wijngaard

Het Wim Vriend Toernooi van L.S.C. Philidor was in 2017 met 48 schakers goed bezet.

met 48 deelnemers een goed bezet toernooi

Sterke jeugdspelers op het Wim Vriend toernooi

de jeugd was regelmatig aan de sterkste borden te vinden

Schakers tijdens het Wim Vriend Memorial 2013

Jaap Vriend tegen Jan van Amsterdam

Henk Plantfeber in de problemen tegen Chi Yun Cchung

Henk Plantfeber in de problemen tegen Chi Yun Cchung

Bekeruitreiking aan de winnaar van het Wim Vriend toernooi Mark van der Werf

de beker gaat naar Mark van der Werf

een stralende Nyuk Lyn Cchung met een (gedeelde) derde prijs.

een stralende Khoi Pham met een (gedeelde) derde prijs.

2 gedachten over “Het Wim Vriend Memorial 2017

  1. Cornelie Wiersma

    Leuk verslag van een zeer gezellig toernooi. Alleen de lachende jongeman op de laatste foto, dat is Khoi Pham uit Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *