L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Nieuwe clubkampioen: Jan-Aart van der Steen

Geplaatst op  12 juni 2017   in   Interne Competitie   door  

Door Stef van der Zon

Jan-Aart van der Steen is de nieuwe clubkampioen van Philidor! Met een score van 7 uit 9 liet hij de concurrentie achter zich. In de laatste ronde speelde hij met zwart tegen Jan van der Knaap. Met een half punt voorsprong had hij het kampioenschap in eigen hand. In een spannende Franse partij offerde Jan-Aart met zwart een pion voor een duidelijke compensatie. Met een mooie koningsaanval wist hij het volle punt binnen te halen en werd daarmee ongedeeld eerste.

Jan-Aart mag in september een simultaan aan de club geven. Zou hij het beter doen dan Guido, die dit jaar in de simultaan een 50% score behaalde?

De restgroep is gewonnen door Bernard Schelhaas. Dit was een spannende race tegen concurrent Erick Moeri. De een-na-laatste ronde gaf Bernard een goede stelling weg tegen Bas van der Net, maar wist hij nog net aan remise te keepen. Maar hij had genoeg voorsprong om in de laatste ronde, met een remise tegen Michiel Vergeer, de restgroep te winnen.

Geef een reactie

met dank aan chesstempo.com

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864).

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees