L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Eeuwfeest afgesloten met simultaan

Geplaatst op  24 december 2019   in   Philidor 100   door  

Dertigtal spelers schaakt simultaan tegen John van der WielMaandag 23 december was de laatste activiteit in het kader van het honderdjarig bestaan. Met 32 schakers was de speelzaal goed genoeg gevuld om het ons erelid GM John van der Wiel lastig te maken. Voorafgaand aan het gebeuren legde John de speciale regels uit die behoren bij een simultaan, maar hij refereerde daarnaast eveneens aan de goede herinneringen die ook hij heeft aan onze onlangs overleden schaakvriend Peter Bon.

Het is uiteindelijk laat geworden. Pas na ruim vijf uur schaken was de laatste wedstrijd afgelopen. De grootmeester heeft misschien een paar maal met remise ingestemd om het niet nog later te laten worden.

spelers van op eigen wieken wachten op hun beurt in de simultaan tegen John van der Wiel

De drie gastspelers van Op Eigen Wieken (links).

Uiteindelijk heeft alleen Job Segers van Van der Wiel kunnen winnen. Veertien partijen eindigden in remise. Van de drie jeugdschakers van Op Eigen Wieken speelden er twee remise! Van der Wiel scoorde al met al 75 procent.
Na afloop van de simultaan werden de leden van de lustrumcommissie nadrukkelijk bedankt voor al hun inspanningen.

 

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees