Bert van de Marel voor Thijs Roorda snelschaakkampioen

Maandag 6 januari 2020, 11 schakers in een moordende, dubbel-rondige, 3min+2s competitie, als je die wint ben je een echte kampioen. Geloof niet dat er iemand was die niet al voor de laatste partij rond half twaalf een geestverruimend hartverwarmend drankje nam, inclusief Bert, genietend van zijn vertrouwde Witte. Daarnaast waren er zeven bedachtzame heren en één dame die kozen voor het ellenlange 20min+10s. Dat zal het schaakmateriaal van Philidor deugd gedaan hebben.

Bert en Thijs waren vooraf al wel als favorieten bestempeld. Aanstormend talent Job zag iets te laat dat je je bij zoiets niet moet neerleggen en leverde een mooie eindspurt af, waarbij in de 10e en 11e ronde ook Bert en Frank het onderspit moesten delven. Volgend jaar is alles anders?

Terwijl Thijs al in de laatste trein naar huis zat, stelde Bert de laatste twee benodigde punten veilig. Samen eindigden zij bovenaan met een gelijk aantal punten, maar al in de tweede ronde was de onderlinge strijd in 2-0 geëindigd, en daarom wordt Bert als de terechte winnaar erkend. De organisator KIngJan was en is soepel genoeg om zijn eerdere aankondiging van een beslissingsmatch tussen de nummer 1 en 2 aan het eind van het toernooi aan te passen.

De uitslag:
1/2 Bert van de Marel en Thijs Roorda: 16 punten;
3 Job Segers: 12,5 punten;
4/5 Frank Zeven en Jan van de Knaap 11,5 punten.
Vervolgens Eric Moeri, Pim Braggaar, JanBertus Molenkamp, Jan van Amsterdam, Thijs Ambagts, Jetze Heun.

Plaats een reactie (ja, graag!)