De tweede ronde!

      Geen reacties op De tweede ronde!

Mooi op tijd kon afgelopen maandag 3 juni de tweede ronde van het PK starten. Om 20.00 uur zat iedereen achter het bord. Jan van Amsterdam had de indeling keurig op zondagavond op de website vermeld. Een niet te onderschatten klus die veel precisie vereist. Wie hebben er een bye aangevraagd, wie hebben na afwezigheid in ronde 1 niet gereageerd op Jans navraag? Vanaf deze plek al een compliment aan Jan en dan heb ik nog niet eens het verwerken van de partijen genoemd. Ze zijn allemaal te vinden op de website van Philidor. Klasse! En wil je meedingen naar een prijsje? Dan is het noodzakelijk om duidelijk te noteren.

Over prijsjes gesproken: er werden er weer twee uitgedeeld. Intussen is het traditie dat na ronde 1 er twee partijen worden uitgekozen door het organiserend comité. Er werd een envelopje uitgereikt aan Aren Margaryan. Prachtig was de verbazing bij Aren! “Heb ik een prijsje gewonnen?” Jazeker en terecht: een mooie partij, waarin de jonge Aren met de witte stukken in een Koningsindische partij terecht kwam. Dat betekent 9 van de 10 keer een zwarte aanval op de koningsvleugel en een witte op de damevleugel. Aren liet zien dat hij net genoeg tijd had om op de damevleugel beslissend voordeel te halen vóórdat op de koningsvleugel zwart te gevaarlijk kon worden. De andere prijs viel ten deel aan Eric van ’t Hof, die met zwart in de gelegenheid kwam twee ijzersterke zwarte centrumpionnen op e4 en d4 te krijgen, die garant stonden de witte stelling te klieven. Een mooie aanvalsvoering en een verdiende prijs.

Overigens: het hoeft niet altijd zo te zijn dat de meest foutloze partij een prijs wint; ook andere thema’s zoals een “stikmat” of een “Russisch offer” of een “dame-achteruitzet” of een “winnende minorpromotie” of een “kruispenning” enzovoort kunnen een prijsje opleveren.

Na ronde 2 zijn er in groep A nog 5 spelers met 100% score en in groep B nog 4 spelers. Spannend wie het langst die winstreeks vast kan houden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *