Ronde drie van het PK

      Geen reacties op Ronde drie van het PK

De avond van de jeugd was het. Paul Laudy – geen jeugdspeler – mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn partij in ronde twee. Had hij niet misgegrepen tegen Erick Moeri dan was het de spektakelprijs geweest, nu was het de pechvogelprijs.

Rond tien minuten over acht waren alle borden aan twee kanten bezet. De prestaties van de jongste deelnemers waren opvallend. Waarom zijn die junioren toch altijd zulke lastige tegenstanders? Omdat ze:
A – Razendsnel spelen
B – Pas opgeven als ze mat staan
C – Geen enkele eerbied hebben voor grijze haren

Zo ook vanavond. Ronald van Vleuten kwam gewoontegetrouw een minuut of acht te laat en dat maakt veel uit als je jeugdtempo speelt in plaats van standaardtempo (45 tegen 75 minuten denktijd). Kaya van Elewout wist er wel raad mee, vooral toen Roland ook nog eens tien minuten nadacht over een zet. Hij veroverde een kwaliteit en even later een punt.
Daarna wist ook de jeugdige Evan Los zijn partij tegen Gabriël Tidestav naar winst te voeren. Knap, want Gabriël speelt behoorlijk secuur. Zie het partijverslag.

Lev Rudman vond een gaatje in de stelling van Dick van den Berg en liet niet meer los. Maxim Teianu hield het hoofd koel in een voordelig eindspel tegen de sterke Yannick van Efferen aan bord één. Alleen Aren Margaryan moest buigen voor Jan-Willem Koelmans. Dapper gespeeld maar niet genoeg.

Dat was allemaal groep B. In groep A waren er vijf spelers met een score van twee uit twee. Aan bord één en twee de ratingfavorieten Arthur Pijpers en regerend kampioen Peter Passenier tegen respectievelijk Artur Margaryan en Robin Schenkelaars. Twee onderhoudende partijen die in remise eindigden. Aan bord drie mocht Sabin Teianu (2 punten zover) de strijd aangaan met Frank Zeven (1,5 punt zover). Frank telt meer jaren (+40 ongeveer) en ELO punten (+1). Dan speel je iets wat jeugdspelers niet kennen hoop je. Stonewall dus. En dat ging goed, Frank kreeg met zwart een uitstekende stelling. Maar zijn centrumdoorbraak bedierf alles en ineens kreeg Sabin aanknopingspunten. Rookgordijnen hielpen niet: Sabin bleef bij de les en sleepte geduldig het punt binnen.

Zo kon het gebeuren dat Sabin nu aan kop gaat in de A-groep en zijn broer Maxim in de B-groep. Er kan nog van alles veranderen in de komende rondes, bijzonder is het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *