Edwin van Haastert wint Philidor Open

Op zaterdag 1 juni 2024 werd een sterk bezet Philidor Open gespeeld: 7 ronden Zwitsers met een speeltempo van 15min+5s. Sterk bezet: 70 deelnemers, waarvan 17 spelers met een rating >2000.

In de A-groep (28 spelers, vanaf Elo 1800) zegevierde Edwin van Haastert op weerstandspunten voor de winnaar van eerdere edities Jeffrey van Vliet. Beide scoorden 6 punten, gevolgd door Fred Slingerland en Ansh Jakhari met 5 punten. Zeven ambitieuze jeugdspelers (t/m 18 jr) hadden de handschoen opgepakt en zich gemeld voor de A-groep: Ansh werd vierde en Sabin Teianu achtste. De anderen (Aren, Jacob, Sven, Evan en Dhruv) moesten met een lagere klassering genoegen nemen. De A-groep telde negen Philidorspelers, waarvan onze voorzitter Guido Bakker de eer het hoogste hield met een vijfde plaats.

In de B-Groep (41 spelers, tot Elo 1850) was de jeugd het sterkste. Maxim Teianu won met 6,5 punten voor de kersverse nationaal jeugdkampioen (t/m 14 jaar) Bregje Roebers, die hij in een onderling duel wist te verslaan. Zo deelde Bergje de 2e-5e prijs met Jaap van der Plas, Herman Heijboer en Herman Arends, allen met 5,5 punt. Jaap wist de eer van de dertien Philidorianen hoog te houden door op weerstandspunten derde te worden.

Veel dank aan de scheidsrechter van dienst: Jan van der Knaap.

Alle standen en uitslagen zijn hier te vinden.

Tenslotte was er voor alle deelnemers een prijs die ze mochten uitzoeken van een door sponsor InterImage Promotional Products & Concepts goed gevulde tafel met fraaie, nuttige, soms verrassende en vaak gewilde gadgets.

Bovendien lieten alle deelnemers zich de lunch met soep, belegde broodjes, krentenbollen en mandarijnen goed smaken.

Een goede stap op weg naar de vijftiende editie in 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *