Peter Passenier, kampioen van de Leidse schaakbond, geflankeerd door nummer 2 Jan van der Knaap en nummer 2 Arthur Pijpers.

Peter Passenier de nieuwe kampioen van de LeiSB

Voor veel spelers was wel duidelijk dat een hoge klassering niet meer haalbaar zou zijn. De strijd was er niet minder om, bij schaken moet nu eenmaal gewonnen worden. Nadat Frank Zeven de schoonheidsprijs van de zesde ronde had uitgereikt aan Ed Wagemans ging de laatste ronde van start.

In de A-groep was Peter Passenier (midden op de foto) met een vol punt voorsprong al zeker van de eerste plaats. Hij was niet van plan die plek te delen en speelde een snelle remise (11 zetten) tegen Jonathan Vijver. De titel van Leids kampioen is zonder meer verdiend: 6 punten uit 7 partijen waaronder een winstpartij met zwart tegen de hoogste ratinghouder, daar is geen speld tussen te krijgen. Jonathan zal ook tevreden zijn geweest: zijn halfje droeg er aan bij dat hij de ratingprijs voor de beste jeugdspeler en een eervolle gedeelde vierde plaats meenam naar huis.
Ongedeeld tweede werd Jan van der Knaap (links op de foto) met 5 uit 7. Hij moest nog hard werken voor zijn eindscore want Artur Margaryan gaf niets cadeau in een eindspel met een actief paard tegen een iets minder actieve loper. Tegen half twaalf was de remise een feit.
Artur Pijpers (rechts op de foto) werd zonder te spelen derde met 4,5 uit 7.

In de B-groep stonden Tjeerd de Leede, Sjoerd de Witte en Wim Zwinkels aan kop met 5 uit 6, achtervolgd door een tiental spelers met 4,5 of 4 punten. Tjeerd en Sjoerd wonnen beiden hun laatste partij en deelden de eerste plaats. Tjeerd (links op de foto) werd op weerstandspunten uitgeroepen tot winnaar van de B-groep. De derde plaats werd gedeeld door liefst 6 deelnemers: Wim Zwinkels, Maxim Teianu, Aravindh Shankar, Jacob Brienen, Jan Bertus Molenkamp en Jona van de Poel eindigden op 5 punten.

Wim Zwinkels reikt de jeugdprijs uit aan Jonathan Vijver.
Wim Zwinkels reikte namens de Leidse Bond de jeugdprijzen uit en hij deed dat op leerzame wijze. Zo bleek dat je in de A-groep kunt spelen en toch in de B-categorie een prijs kunt ontvangen. Daarna verdeelde Frank Zeven een flinke stapel enveloppen onder de winnaars. De spelers dankten de organisatie voor het organiseren, de organisatie dankte de spelers voor het sportieve spelen.

Daarmee eindigde het PK 2023, tot volgend jaar.