Opvallende uitslagen in ronde 4

Afgelopen maandag werd ronde 4 alweer gespeeld. Natuurlijk met vóór aanvang de bekendmaking van de winnaar van de dagprijs uit ronde 3: dat werd Homayoun Mohtaat. Hij speelde een interessante partij met de witte stukken. De organisatie vond het vooral bijzonder dat er eerst een aanval op de koningsvleugel plaatsvond en een zwakte werd gecreëerd op g6. Toen zwart dacht de koning op de damevleugel in veiligheid te brengen, verplaatste Homayoun zijn aanval naar de damevleugel en bracht de koning daar op! Toekomstige tegenstanders zijn gewaarschuwd!

Verder viel een ander ding op: in de A-groep vielen 8 beslissingen en 7 daarvan door de witspeler! In de B-groep vielen 14 beslissingen, waarvan 11 door de zwartspeler. Hoe vaak gebeurt dat? Ik denk meteen aan schaakgodin Caissa, die met ons speelt. Daarnaast was het avond met een bijna-zeeslang. Ik geloof dat 100 zetten of meer ervoor zorgt dat je een partij een zeeslang mag noemen. Daar kwamen Eric van ’t Hof en Arjo Andringa heel erg in de buurt!

Door verlies van de koploper in groep A is het daar aan de kop weer heel spannend geworden. De top5 heeft 3,5 of 3 punten uit vier wedstrijden. Niemand heeft meer een 100% score. In groep B is dat anders: daar is Maxim Teianu nu de enige speler uit het toernooi met 4x winst achter zijn naam. Wie gaat hem een half of een heel punt afsnoepen? Of is Maxim op weg naar een perfecte score? Ed Wagemans en Jan van Amsterdam zitten hem met een half punt minder op de hielen.

We gaan het komende maandag weer meemaken. Spannend wat zondagavond de indeling zal zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *