Mark van der Werf wint het Wim Vriend toernooi 2019

Mark van der Werf ontvangt prijs Wim Vriend toernooi

Uit de talrijke reacties mogen we vaststellen, dat het weer een gezellig en geslaagd toernooi geweest is. De arbiter in de persoon van Paul Oudshoorn hoefde nergens op te treden, evenals in vorige jaren overigens.

Voorzitter Gerard Visscher memoreerde de markante persoon waar het toernooi zijn naam aan ontleent. Het was al de 10e keer. Bovendien besteedde hij aandacht aan ons 100-jarig bestaan en de activiteiten rondom, zoals op 15 juni a.s. met de schaakevenementen op de Beestenmarkt. Een aanrader voor iedere schaakliefhebber om te komen kijken of om mee te spelen.

Bovenal welkom aan Jaap Vriend, die deze keer ook meedeed. Volgens Gerard een niet te onderschatten tegenstander.

Mevrouw Vriend was verhinderd en we misten dus de traditionele door haar gebakken cake. Gelukkig is de Jumbo dichtbij en konden we toch nog wat lekkers bij de koffie aanbieden.

De twee ex-bekerwinnaars, Mark van der Werf en Fred Slingerland, speelden in de vijfde ronde remise en zo werd het een spannende finale. Beide lieten geen steek meer vallen en deelden tenslotte de eerste plaats. Op grond van een minimaal verschil in weerstandspunten ging de beker naar Mark van der Werf. Die werd uitgereikt (met hulp van oom Jaap) door Luan, de kleindochter van Wim Vriend, gevolgd door een leuke speech van Jaap.

Ook de derde plaats werd gedeeld. Vier spelers eindigden met 5 punten, t.w. Thijs Roorda, Stef van der Zon, Reinoud Segers en Erik Oosterom. Thijs had de meeste weerstandspunten. Ratingprijzen waren er o.a. voor Chi Yun Cchung, Job Segers en Marcel Verschoor.

Traditiegetrouw waren er voor iedereen prijzen dankzij onze sponsor Interimage uit Woerden, wat een dankbaar applaus van de deelnemers opleverde. Zo kon badeend Woerdy er met Jan van Amsterdam van door gaan en gingen velen met Slazenger sportkleding, een klokje of een power bank naar huis.

Jacques van den Wijngaard.

Bekijk hier alle uitslagen, rangen en standen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *