Philidor op kop na vlotte winst op Westland (5,5-2,5)

Na een lange winterstop zonder winter ging de KNSB -competitie zaterdag in het Denksportcentrum verder met de vijfde ronde. Philidor 1 stond met drie teams op een gedeelde tweede plaats, een punt achter koploper Messemaker. Dus winnen tegen de fusieclub uit het Westland was het devies.

Zelf speelde ik als invaller in Philidor 2. Toen ik daarmee klaar was hoorde ik  van voorzitter Gerard Visscher dat de onzen goed bezig waren. Zelf zag ik dat tacticus Maarten aan bord 8 zijn loper precies tussen toren en dame plaatste met directe winst. Guido en Arres stonden al beter en wonnen niet lang daarna. Grappig om te zeggen dat de 3-0 werd behaald door drie witspelers! Na zo’n  voorsprong kon Frank met zwart aan bord 1 genoegen nemen met remise. Op weg naar de tijdcontrole haalde Leonore, ook met wit, de winst binnen. Zij viel fel aan op de zwarte koning, liet haar dame zelfs slaan om zelf dodelijk met de toren op g7, gedekt door de loper, toe te slaan. Stef zocht met zwart de winst in de koningsaanval met loper en zware stukken maar het lukte net niet. Door zijn remise stonden we 5-1 voor.

Nog twee partijen na de tijdcontrole. Nico leek in een open stelling tegen de op ELO-papier sterkste tegenstander de kwaliteit te winnen en meer pionnen over te houden, maar de tegenstander wist toch een scherpe aanval op de koning in te zetten. Thijs stond al lange tijd op een vol bord onder druk. Die druk kostte eerst de kwaliteit en daarna viel zijn stelling helemaal in duigen (5-2). De tegenstander van Nico dacht lang na of hij zijn aanval met dame en toren kon bekronen maar zag dat bij forceren Nico met zijn pluspionnen nog zou kunnen winnen. Door deze remise wonnen we met 5,5 tegen 2,5.

We waren daarna benieuwd naar de andere uitslagen. Koploper Messemaker verliest in Aalsmeer, nummer 2 VAS verliest van DD. Daardoor staan wij nu op kop met acht matchpunten, een banddikte voor SOPSWEPS dat ook acht matchpunten heeft maar een half bordpuntje minder. Zinderende spanning in deze klasse!

Plaats een reactie (ja, graag!)