Nieuw seizoen van start

      Geen reacties op Nieuw seizoen van start

De start van het seizoen is in veel opzichten nieuw. Veel nieuwe gezichten, een nieuwe wedstrijdleider en een nieuwe opzet van de interne competitie met een Zwitsers toernooi en poulesysteem met flexibele speelavonden.

De zaal zat tjokvol, maar iedereen kon achter een bord plaatsnemen. De wedstrijdleider was tevreden.

De uitslagen komen later in de weekbrief, dus voorlopig krijgt u enkele aangeleverde fragmenten. Zelf iets insturen voor de website kan natuurlijk altijd. Onze voorzitter geeft het goede voorbeeld.

U mag even zelf puzzelen. De oplossing staat onderaan dit artikel.

In de partij Paul (L) – Willem (vB) mist zwart zijn kans om het even later zelf helemaal te verprutsen. Maar goed, het was een ingewikkelde optie. De engine heeft er geen moeite mee.

De nieuwe speelzaal beviel iedereen wel. Dat we niet meer in de Philidorzaal spelen leek niemand uit te maken. Historisch besef moet je niet hebben als schaker. Dan ga je alleen maar terugdenken aan gemiste kansen in plaats van vooruit te kijken. Daarom zijn meteen de schaakspullen en de kast verplaatst. Omdat we toch bezig waren, zijn tegelijkertijd de analoge klokken opgeruimd. Ze staan bij mij thuis in de berging eindeloos te tikken. Ik hoop niet dat de buren denken dat ik een bom aan het maken ben.

Iedereen met een passie voor prehistorische tijdregistratiesystemen, het is tenslotte de directe  opvolger van de zonnewijzer en de zandloper, mag een exemplaar ophalen. Ook te gebruiken als wandklok of kookwekker.

Dan de oplossing van Guido – Bert.

De wijze les is: denk voordat je ‘automatisch’ terugslaat altijd even na of er nog alternatieven zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *