L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor in de media

Geplaatst op  8 januari 2019  in  Philidor 100 , Schaakfragment   door  

Door Jacques van den Wijngaard

De Leidse media hebben ruimschoots aandacht besteed aan de blindschaakseance in de BplusC Bibliotheek Nieuwstraat. Lees meer en kijk meer foto´s op de website van Leidse Glibber:

Leidse Schaakclub Philidor 100 jaar, TaTa Steel schaaktoernooi naar Leiden en de Mondialen aan zet

Een uitgebreid verslag en foto´s vind je ook op de site van Sleutelstad FM. Bovendien kun je daar interviews beluisteren met onze voorzitter, met John van der Wiel en met Leonore Braggaar.
Kijk beslist op:
https://sleutelstad.nl/2019/01/06/jarige-sportclub-viert-begin-eeuwfeest-met-kunst-en-vertier/

De beelden geven de leuke sfeer aardig weer. Ton wist het publiek tijdens de partijen boeiend bezig te houden met achtergrondverhalen, anekdotes en bespiegelingen en wist vooral de jeugdige kijkers nu en dan over te halen om hun mening over de stand te geven. Meestal werd daarbij de voorkeur gegeven aan de stelling van Leonore. Hieronder kunt u beide partijen naspelen.

Henri Lenferink – John van der Wiel, uitslag: 0-1

John van der Wiel – Leonore Braggaar, uitslag: 0,5 – 0,5

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees