Wim Vriend toernooi 2022

Philidor open 2022

Op Zondag 15 mei werd dit rapid toernooi, met als subtitel het Wim Vriend Memorial, na drie jaar weer gespeeld. Uit het record aantal aanmeldingen (52) bleek dat velen er weer zin in hadden, zowel leden van Philidor als van andere verenigingen uit de regio en daar buiten. Ook de jeugd was flink vertegenwoordigd.

Mevrouw Vriend kon er helaas dit keer niet bij zijn vanwege een schouderoperatie, maar de familie werd vertegenwoordigd door haar zoon en dochter. In zijn openingswoord sprak Jaap Vriend de waardering uit die de familie heeft voor het toernooi, dat ter nagedachtenis is van zijn vader.

Nadat arbiter Jan van der Knaap de regels had uitgelegd (die overigens nogal soepel waren) kon worden gestart. Daarna kon Jan rustig blijven schaken want zijn ingrijpen tijdens het toernooi was nergens nodig.
Alles verliep vlot dankzij het computerwerk van Jetze Heun en ook de lunch kon op tijd beginnen. Fenno had lekkere soep gemaakt en dat de “broodjes van Heun” in de smaak vielen bleek toen er tot ver in de middag nog vraag naar was, zodat we van de zeer ruime voorraad uiteindelijk een batig saldo hadden van slechts drie broodjes en enkele krentenbollen.

Jaap Vriend speelt vooraf een potje met Lev Rudman (Oekraïne)

Jaap Vriend speelt vooraf een potje met Lev Rudman (Oekraïne)

Winnaar werd met grote overmacht Jeffrey van Vliet. Hij scoorde maar liefst 7 uit 7.
Tweede werd Thijs Roorda met 5,5 punten en op de derde plaats kwam een stoet van zeven spelers met 5 punten. Dat waren Peter Passenier, Stefan van Blitterswijk, Henk Schouten, Chi Yun Ccchung, Bert van der Marel, Pim Braggaar en Herman Arends. Op basis van weerstandspunten ontving eerstgenoemde de derde prijs.
Prijzen waren er zoals gewoonlijk bij dit toernooi voor iedereen dankzij onze sponsor, Interimage uit Woerden.
Daarvoor heb ik hen uiteraard nog bedankt en ontving als antwoord “tot volgend jaar!”.

De winnaar: Jeffrey van Vliet (r).

De winnaar: Jeffrey van Vliet (r).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *