L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor bekert door na nipte winst

Geplaatst op  9 oktober 2019   in   Philidor 1   door  

Door Michiel Vergeer

Voor Philidor begon maandag 7 oktober de strijd om de KNSB-beker dit jaar met een thuiswedstrijd tegen Zuid Oost United. Het afgelopen seizoen organiseerde  Philidor in het kader van ons lustrum op Hemelvaartsdag de KNSB-bekerfinale in het Denksportcentrum. Zie het verslag van Sipke Ernst in het Schaakmagazine van juli.
Zuid Oost United komt inderdaad uit Amsterdam en is ook bekend als Chaturanga. Phildor 1 speelt in de tweede klasse KNSB, Zuid Oost United in de vierde klasse. Een makkie dus voor onze toppers zou je denken. Maar dat viel tegen. We begonnen wel met overwinningen van Stef en Guido maar daarna stokte de score. Jan Aart was iets te scherp in de aanval gegaan, de aanval sloeg niet door en hij kwam een pion achter in een toreneindspel dat hij niet kon houden. Thijs stond pionnen voor maar zijn koning kon niet rokeren en tot overmaat van ramp stond zijn zwarte  toren onbeweeglijk op h7. Toen de stelling op de c-lijn open ging verloor hij snel. 2-2 was de stand daardoor. De beslissing moest nu vallen na snelschaakpartijen met verwisselde kleuren. Daarin waren onze spelers inmiddels wakker geworden! Zij wonnen met 3,5 tegen 0,5. In de volgende ronde speelt Philidor uit tegen de winnaar van Promotie tegen CSV.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Recente reacties

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees