Website in een nieuwe jas

      3 Reacties op Website in een nieuwe jas

Misschien schrikt u even als u naar uw vertrouwde website surft. Het uiterlijk is veranderd. Directe aanleiding hiervoor was dat de oude website niet meer goed te bekijken was op de mobiele telefoon. De vroegere getoonde mobiele versie is eigenlijk altijd een “noodoplossing” geweest. WordPress websites die geen “responsive” thema gebruikten, konden daar tot begin maart 2020 gebruik van maken. Maar omdat tegenwoordig vrijwel iedere website “responsive’ is (dat wil zeggen: geschikt voor ieder apparaat met diens eigen afmetingen), heeft het bedrijf achter WordPress besloten deze dienst niet meer aan te bieden. Gevolg: noodzakelijk werk om de website responsive te maken.

Natuurlijk is een dergelijk moment ook altijd geschikt om meteen maar wat meer aanpassingen te doen. Zo zijn de berichten vanaf heden alleen nog volledig te lezen door ze aan te klikken. Op de voorpagina verschijnt slechts een overzicht van de laatste berichten. Voordeel hiervan is dat, wanneer er twee of drie berichten gelijktijdig geplaatst worden, ze allemaal goed in beeld blijven. En dus niet dat een mooi artikel (waarin dikwijls veel werk is gestoken), na een of twee dagen al “onzichtbaar” wordt door het volgende artikel.

Voorts is het lettertype prettiger en groter voor de ogen. Met name voor de artikelen die in de categorie “Schaakfragment” zijn gesorteerd onder het menu-item “Speelzaal”, is dit een belangrijke verbetering. Dit is ook mogelijk doordat de website “breder” is dan voorheen. Daarentegen is de menustructuur grotendeels gelijk gebleven. Er is slechts 1 nieuw onderdeel aan de website toegevoegd: Een auteursarchief. Onder de kop “Archief” vindt u dit subitem, waarachter een overzicht is te vinden van iedere auteur die ooit een artikel op de website heeft gepubliceerd. Daarbij worden ook de titels van de artikelen (die door hem zijn geschreven) getoond. Vanzelfsprekend kan de lezer direct doorklikken naar een dergelijk artikel. Wie schrijft die blijft.

Wellicht moet u even wennen aan de nieuwigheden. Een spel dat al vijf eeuwen zijn spelregels niet heeft gewijzigd, trekt dikwijls beoefenaars aan met een conservatieve inslag. Maar misschien heeft u er nu meer de tijd voor dan anders. De reële wereld staat immers bijna stil; de virtuele wereld is gelukkig nog een en al levendigheid!

3 gedachten over “Website in een nieuwe jas

Plaats een reactie (ja, graag!)