Vernieuwd Wim Vriend Toernooi verenigt schaakvrienden

Door Bas J. van der Net

Het toernooi voor zo’n 50 man (inclusief de organisatie) heeft een terechte en goede winnaar gekregen in de kopbordspeler van de schaakclub Oegstgeest Fred Slingerland. Knap gedaan! Good old Joop Piket, eveneens van Oegstgeest, wist solo fraai de derde plaats te bereiken. Jong geleerd, oud gedaan, maar nooit te oud voor het edele spel.

Medewinnaar was trouwens de organisatie die met enthousiasmerend plezier voor een prima sfeer tijdens en rond de wedstrijden zorgde. De wedstrijden namen de gehele zaterdag in beslag, inclusief een geanimeerde lunch met brood en soep.

In alle ronden was er sprake van een spannende strijd met sportieve deelnemers en soms verrassende uitslagen, waaronder die van de lampenman uit Amsterdam Plantfeber, die met zijn handel in lichtgevende hoeden en brillen de kredietcrisis met individuele creativiteit poogde te verdrijven. Zo bleef de stemming er tot het eind van de middag ook rond de bar goed in zitten.

Ab Smit in zijn vierde jeugd bleek een gelouterd coördinator, die oog voor iedereen had. De actieve organisator Jacques van den Wijngaard volgde de matches en de deelnemers op de voet. Aansluitend gaf hij een prachtige explicatie bij de divergente prijzenpot, die niet alleen met geld maar ook met natura producten was gevuld. Hierdoor kreeg niet alleen de top, maar ook het middenkader loon naar werken. De gedreven technicus Erwin Fakkert droeg veel ideeën aan en verzorgde daarnaast nauwkeurig de verwerking van de uitslagen en standen.

En tenslotte: Charmante mevrouw Vriend en haar aardige zoon Jaap hadden genoten en het gevoel mogen hebben dat Wim van boven rustig en instemmend had meegekeken naar hen. Ook het door Jan van Amsterdam van zijn partijen vervaardigde mooie partijenselectie op schrift zou op zijn instemmende waardering hebben kunnen rekenen.

Al met al was het een echte humane en sociale Philidordag waar veel schaakvrienden van binnen en van buiten de club bij aanwezig waren. En dat voelt goed want daar was het toch echt om begonnen!

Geef een reactie