“Toch een mooie middag”

      Geen reacties op “Toch een mooie middag”

Zaterdag 6 april speelden de twee hoogste teams van de club hun op één na laatste KNSB-wedstrijd van dit seizoen. Philidor 1 ontmoette stadgenoot LSG 3, wat tegenwoordig garant staat voor een gemoedelijke schaakmiddag. Bij ons stond voorafgaand aan de wedstrijd veel druk op de ketel, we bevonden ons immers nog steeds in de degradatiezone. Gelukkig verliep het merendeel van de partijen voorspoedig. Herman stond weliswaar snel een pion achter, maar na een moeizame herovering stond hij vervolgens wel positioneel overtuigend beter, iets dat hij vervolgens zonder veel moeite in winst wist om te zetten. Guido wist tot verrassing van toeschouwers en van zijn tegenstander vanuit een op het eerste gezicht gelijkwaardige stelling een onverwacht mat te voorschijn te toveren. Van Briemen wist een stelling van twee lopers tegen één loper en een pion eveneens op een (voor veel toeschouwers althans) verrassende manier in zijn voordeel af te ronden. Van de overige partijen heb ik weinig meegekregen, maar de uitslag van 6-2 in ons voordeel mag er zijn. Door deze ruime overwinning is Philidor 1 zo goed als zeker van behoud van zijn plaats in de KNSB-competitie.

Philidor 2 speelde gelijktijdig als hekkensluiter tegen de onbetwiste nummer 1 in hun poule, het sterke Santpoort. Of wonderen bestaan durf ik niet te zeggen, maar in ieder geval was er bij deze wedstrijd geen sprake van. Een verlies van 2,5-5,5 was met het oog op het ratingverschil niet eens zo heel slecht. Winst was er voor Wadim, terwijl Ab op bord 2 een remise scoorde tegen een jong talent.

“Toch een mooie middag”, zei de voorzitter na afloop. Weliswaar is Philidor 2 nu definitief gedegradeerd, maar de opluchting over het lijfsbehoud van het Philidor 1 overheerst.

Geef een reactie