Terugblik op Wim Vriend Toernooi

Door Jacques van den Wijngaard

Het Wim Vriend Memorial was dit jaar weer een geslaagd toernooi, dat op een sterk deelnemersveld kon rekenen. Zoals bekend eindigde Ivo Wantola als de onbetwiste winnaar. De winnaar van vorig jaar, Peter Wilschut, ging in de eerste ronde al onderuit. Geeft niks, gewoon verder alles winnen was zijn reactie. Dat maakte hij bijna waar. Een gedeelde tweede plaats met 5,5 uit 7 was het resultaat. Plaats 2 werd door hem gedeeld met een andere ex-winnaar (Fred Slingerland) en met Stef van der Zon, die de vlag van Philidor hoog wist te houden.
Op de voet werden zij gevolgd door Guido Bakker, Leonore Braggaar, Joop Piket en Erik Oosterom.

Graag wil ik enkele mensen bedanken, die er toe hebben bijgedragen het Wim Vriend toernooi tot een succes te maken.
Allereerst de familie Vriend. In de vroege ochtend stond mevrouw Avelien Vriend al klaar met een grote schaal heerlijke cake zodat iedereen bij de koffie al wat lekkers had.
Jaap Vriend was deze keer verhinderd, maar belde in de loop van de dag nog even op om te vragen hoe het er aan toe ging.
Als “compensatie” voor zijn verhindering verscheen aan het eind van het toernooi maar liefst het hele gezin van zijn zus Erica. Uiteraard werd haar gevraagd de beker uit te reiken aan de winnaar.
Haar dochtertjes waren vrolijk en geïnteresseerd en wie weet op een volgend toernooi……
Het doet ons als organisatie (en naar mijn overtuiging alle aanwezigen) buitengewoon goed, dat de familie Vriend op deze wijze meeleeft met het toernooi. Vanzelfsprekend benadrukt het nog eens de
strekking hiervan: de nagedachtenis van Wim Vriend als markante persoonlijkheid binnen onze vereniging.
Dan kom ik vanzelf bij voorzitter Gerard Visscher, die dit bij de opening voortreffelijk onder woorden bracht.
Dank ook aan mijn medeorganisatoren Ab Smit en Erwin Fakkert, mensen waarvan je weet: hier kan niets mis gaan!
De steun van onze sponsors was ook dit keer geweldig. René van den Berg en zijn City Hotel Best Western leverde een welkome bijdrage. En bij Interimage in Woerden werd letterlijk van alles uit de kast gehaald op het gebied van relatiegeschenken. Dat betekende een rijk beladen prijzentafel!
Zelf dacht ik dat de blauwe zijden stropdas, hoewel een duur dingetje, nog wel eens over zou kunnen blijven, maar wie schetst mijn verbazing toen Guido Bakker er mee aan de haal ging…Die jongen heeft smaak, dat is zeker.
Daan en Manon wil ik ook hartelijk bedanken voor de goedverzorgde broodjes en soep en hun prima service gedurende de dag.
Tenslotte alle deelnemers hartelijk dank en tot volgend jaar!

Geef een reactie